Süleymanoğlu: Coşku ve tutkunuz varsa başarırsınız

İlçemiz iş kadınlarından Aynur Süleymanoğlu, davet üzerine Mektebim Okulları lise öğrencilerine girişimcilik üzerine seminer verdi. Süleymanoğlu, öğrencilere 'Hayatta gerçekten büyük, üzerinde adınız olacak şeyler istiyorsanız, muazzam bir coşku ve tutkunuz olması gerekir.' şeklinde seslendi.

Süleymanoğlu: Coşku ve tutkunuz varsa başarırsınız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçemiz iş kadınlarından Aynur Süleymanoğlu, davet üzerine Mektebim Okulları lise öğrencilerine girişimcilik üzerine seminer verdi. Süleymanoğlu, öğrencilere; “Hayatta gerçekten büyük, üzerinde adınız olacak şeyler istiyorsanız, muazzam bir coşku ve tutkunuz olması gerekir.” şeklinde seslendi.   

Trakya Sanayici Ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu temsilcisi, Silivri İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Silivri Kadın Girişmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Renk Yolu Kimya firma sahibi Aynur Süleymanoğlu, Silivri Mektebim Okulları Silivri Kampusu tarafından "Girişimcilik Haftası” kapsamında seminer vermek üzere davet edildi. 21 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen lise kampusunun konferans salonunda düzenlenen organizasyonda okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.

Süleymanoğlu, burada yaptığı konuşmada çalışma hayatında üstlendiği sorunlulukları ve bulunduğu girişimleri öğrencilerle paylaştı. 

SÜLEYMANOĞLU, KENDİNİ VE OĞULUNU ANLATTI

Aynur Süleymanoğlu şöyle konuştu: "Öncelikle davetiniz ve ilginizden dolayı teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Bugün bu okulda olmaktan çok mutlu ve aynı zamanda biraz da buruk olduğumu bilmenizi istiyorum. Seneler önce benim üç yıldır çok uzaklarda yaşayan oğlum da bu okulda lise son sınıfını okudu ve bu okuldan mezun olmuştu. Sonrasında Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Sinema Televizyon eğitimi aldı ve 3 yıldır Amerika’da yaşıyor. Önce 1 yıl yüksek lisans için hazırlıkla birlikte yine sinema televizyon üzerine sertifikalı bir eğitim aldı, devamında da Holiwood’ta yüksek lisansını tamamladı. Şimdi de doktora hayalleri kuruyor…kısmet diyorum ve sizlere de gelecek eğitimlerinizde başarılar diliyorum. 

Gelelim bana; sizleri çok yormadan, kendimle alakalı bazı biyografik bilgiler paylaşacağım; Ben Aynur Süleymanoğlu, 1960, Bulgaristan doğumluyum. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki etnik gerilimlerin sebep olduğu olaylar yüzünden doğduğumuz yerlerde her şeyimizi bırakarak, ailemle birlikte 1989 yılında Türkiye’ye göçe zorlanan Bulgaristan göçmeniyim. Önce İstanbul, devamında Kütahya, yine İstanbul ve şimdi de Silivri’de yaşıyor ve de çalışıyorum. 

"TÜRKİYE’DE "O”DAN BAŞLADIĞIMIZ HAYATTA BAŞARMAYA ÇALIŞTIM”

Bulgaristan’dan Türkiye’ye zorunlu göç ettiğimiz yıllarda porselen ve seramikle ilgili geçmiş iş tecrübem olduğu için, Kütahya’yı tercih ettik. O dönemde çocuğum küçük olduğundan, bırakılacak ne aile yakınım, ne de baktırılacak yeterli gelirim vardı. Bunun üzerine hem çocuğuma bakıp, hem gelir sağlayacak çok farklı girişimlerde bulundum. Önce çini çizmeyi öğrendim, yaptım ve para da kazandım. Örgü atölyesi açtım, iş öğrettim, bölgede tıp elemanı olmadığı dönemlerde iğne yaptım, kuaför olmadığı için saç kestim, çamaşır sattım ve Türkiye’de "0” dan başladığımız hayatta başarmaya çalıştım. Çocuğum anaokulu yaşına geldiğinde ise dünya çapında öneme sahip olan ve Türkiye’nin en büyük porselen fabrikası olan, Kütahya Porselen’in Ar-Ge departmanında araştırmacı kimyager olarak görev aldım. 4 yıl sonra İstanbul’a şu anki sektörümden iş teklifi ile geldim ve 2000 yılında, bilgimi, tecrübemi ve araştırmacı yönümü kullanarak Color Way markası ile üretim yapan Renk Yolu Kimyayı kurdum. Teknik tarafını ben üstlenirken, satış kısmında bir ortağım var.  

"KENDİ EKSENİMİ VE DÜNYAMI YARATTIM”

Türkiye’nin yaşam ve iş dünyası şartlarını bilmeden iş hayatına girdim. Zamanla kendi eksenimi ve dünyamı yarattım. Hayatın bir yerinden tutup, kendi dünyamı var etmek için gerçekleştirebileceğime inandığım hedefler belirlemek zorunda kaldım ve bunlara ulaşmak için ter döktüm, çok çalıştım…ve sektörümüzün ihtiyaç duyduğu bir çok ilklere de imza attım. 

Renk Yolu Kimya olarak tekstil sektöründe kullanılan emprime baskı boyalarını üretiyoruz. Fabrikamız Silivri Büyük Kılıçlı’da olup, merkezimiz ise İstanbul Güneşli’de. Ayrıca Gazi Antep’te de şubemiz var. Şu an ürettiklerimizin yaklaşık % 25’ini 26 ülkeye ihraç etmekteyiz. Ayrıca yurt içi pazardaki müşterilerimizin % 70’den fazlası ihracata çalıştığından, ürünlerimiz bu müşteriler kanalı ile de dolaylı ihraç olmaktadır. 

Bildiğiniz gibi, iş dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almaktayım. Silivri Sanayici Ve İş Adamları Derneğinin yönetim kurulu üyesiyim, yine Silivri’deki Kadın Girişimci Derneğinin Kurucu Başkanıyım ve halen başkanlığını yürütmekteyim. Trakya’daki iş dünyasına ait Edirne, Lüleburgaz, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ve Silivri derneklerini kapsayan, Trakya Sanayici Ve İş Dünyası Federasyonu, kısa adı Trakyasifed’in başkanıyım ve Türkonfed bünyesinde ilk ve tek kadın federasyon başkanı olma onurunu taşımaktayım. Bunun dışında Silivri Rotary Kulübü ve Silivri Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesiyim. 

"DOĞRU DÜRÜST HER İŞ TUTKU İSTER”

Buraya kadar sıraladıklarıma ulaşmaya ve de taşımaya çalışırken, tabii ki herkes gibi benim de karşılaştığım ve aşmaya çalıştığım sorunlar oldu. Bunların çözümü için bana göre doğru bildiklerimden, yaşadıklarımdan ve çözümlerimden bir kısmını, müsaade ederseniz, sizlerle de paylaşmak istiyorum; hayatta gerçekten büyük, üzerinde adınız olacak şeyler istiyorsanız, muazzam bir coşku ve tutkunuz olması gerekir. Doğru dürüst yapılması gereken her iş tutku gerektirir. Tutku bana pes etmemek için ihtiyacım olan cesareti verdi. Ancak bunun bir bedeli var: kendini adamak, azim ve çok çalışmak. Eğer yaptığınız her şeyi tutku ile yaparsanız, emin olun, 4 veya 5 saatten fazla uyuyamayacaksınız. Bir amaç için yattığından kalkmak varken, uykuyu seçmek zordur. 

"HİÇ BİR BAŞARI GÜMÜŞ TEPSİDE SUNULMAMIŞTIR”

İşler her zaman planladığımız gibi gitmez. Sorunlar, aksilikler, hatalar ve kayıplar yaşamın bir parçası ama sizin hedefleriniz net olsun ve asla ama asla vazgeçmemelisiniz. İlerlemeye devam edin ve bunların karşısında asla pes etmeyin. Bilmeniz gerekir ki, hiç bir başarılı insana gümüş tepside her hangi bir şey sunulmamıştır. Bunun için çok çalışmışlardır. Hedef belirlenir ve ulaşana kadar bu hedeflere odaklanılır. Odaklanma ve disiplin herkesin edinebileceği alışkanlık ve becerilerdir. Endişe, korku ve kararsızlık odaklanmayı engeller. hayatının kontrolünü ele almak için korkuyu yenmelisiniz. 

"YENİ OLANI DENEME ARZUNUZU DİRİ TUTUN”

Yeni fikirlere açık olun ve yeni olanı deneme arzusunu devamlı diri tutun. Zihninizi sürekli yeni enformasyonla doldurun ve bu yeni enformasyonu yeni fikirler oluşturmak için kullanın. Bu yeni fikirleri de, problemleri çözmek, para kazanmak, işleri daha hızlı ve daha ucuza yapmak ve karmaşık işleri basit kılacak büyük fikirler yaratmak amacıyla bir araya getirin. 

"BÜYÜK DÜŞÜNÜN, AMA AYAKLARIMIZ DA HER ZAMAN YERE BASSIN”

Büyük bir şeye ulaşmak için vizyonunuzu belirleyin, sıradan olanlarla yetinmeyin.

Büyük düşünün ve büyük amaçlar doğrultusunda çalışın. Büyük düşünenlerle arkadaşlık kurun. Bu konuda seçici olun. Sadece sizin başarılı olmanızı gerçekten isteyenlerle vakit geçirin. Olumsuz ve sözde arkadaşları bırakın, uzak durun. Sadece ne yaptığını bilen insanlardan tavsiye alın.

Her alanın üstatları var. Böylesi otorite figürlerinden aldığınız tavsiyeler, cesaretinizi pekiştirir. Onun veya onların güveni sizin güveninizi arttırmaya yardım eder. 

Büyük düşünün dedim, ama ayaklarınız her zaman yere bassın. Son bir şey daha; her şeyi kalbinizle ve sevgiyle yapın ki hiçbir zaman başka bir şekliyle yapmayı istemeyin… 

Sevgili öğrenciler, bunlar benim özel, girişimcilik ve iş hayatımdaki yaşadıklarımdan silinmesi zor olan tecrübelerimden gelen naçizane önerilerdi. Benim bir anne olduğumu unutmayıp, yanlış anlamadığınızı umuyor, yolunuz açık olsun diyorum… 

Beni okulunuza konuk olarak davet ettiğiniz için, kendimden, yaşamımdan, yaşadıklarımdan söz etme ve paylaşma imkanı sağladığınız için, samimi sohbetiniz ve de misafirperverliğiniz için, sonsuz memnuniyetimle teşekkürlerimi sunuyorum.” 

Davetlerini kırmayıp katılarak böylesine güzel bir başarı öyküsünü öğrencilerle paylaşan Aynur Süleymanoğlu’na, okul müdiresi Aysun Kurt çiçekle teşekkür etti.