100 girişimci, SİBESO'dan mezun oldu

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) ile Silivri Belediyesi'nin işbirliğinde, İŞKUR ve KOSGEB desteğinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu'ndan 100 girişimci başarıyla mezun oldu.

 100 girişimci, SİBESO'dan mezun oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİBESO’nun İşletmelerüstü Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamlayanlardan 100 girişimci, projelerini hazırlayıp KOSGEB’e sunmaya da başladı…

Silivri’nin ekonomisine “soluk” getirecek, işleri açarak “katkı” sağlayacak 100 girişimciden 25 kişilik son grup da dün mezun oldu. İSTESOB-MEKSA Silivri Birleşik Esnaf, Turizm ve Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi ‘nde  (SİBESO İşletmelerüstü Eğitim Merkezi)  2  etap 4  grupta açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ndan  başarıyla mezun olan 100 girişimci, projelerini hazırlayıp KOSGEB’e sunmaya da başladı.

Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın sunulan projeleri kabul etmesi yle  girişimciler, 30 bin liraya kadar “hibe” kredi, 80 bin liraya kadar da ilk 2 yılı ödemesiz “sıfır” faizli kredi alabilecekler.  Yeni yapılacak düzenlemelerle, kira desteği bile sağlanacağı belirtildi.

Bilindiği gibi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) ile Silivri Belediyesi’nin Kariyer ve İstihdam Ofisi işbirliğinde, İŞKUR ve KOSGEB desteğinde açılan  Uygulamalı Girişimcilik Kursu bu yıl için dün sona ermiş oldu. Talep olması halinde gelecek yıl yine girişimcilik kursu açılabilecek.

Bu arada, Eylül ayından itibaren, yeni kursların açılacağı bildirildi. Yine, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) ile Silivri Belediyesi’nin Kariyer ve İstihdam Ofisi işbirliğinde açılacak kurslarla, Silivri esnafının eğitilmesi planlanıyor.

HANIMLAR DAHA CESARETLİ

“Esnaf ve sanatkarlar ülkemizin omurgasıdır” diyen Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu, “Üretimde ve hizmette kalite için mesleki eğitime devam” diyerek, açılacak yeni kursların müjdesini verdi. SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu, “Kurstan mezun olur-olmaz kendi işyerini açmayı başaran 6 girişimciden 5’i kadın. Toplam 100 girişimci içinden kadınların oranı %80’leri aşıyor. Bütün bunlar, kadınların daha cesaretli ve daha azimli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.