Bakan Çağlayan Silivri'de Fabrika Açtı

Silivri'de E-5 karayolu üzerinde bulunan Ontex firmasının açılışına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ontex CEO'su Charles Bouaziz, Ontex ME&A Genel Müdürü Özgür Akyıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Çağlayan Silivri'de Fabrika Açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ontex’in fabrika açılışı nedeniyle Türkiye’ye gelen Ontex CEO’su Charles Bouaziz, Ontex olarak Türkiye’ye ve potansiyeline çok inandıklarını söyledi. Ontex Türkiye’nin 13 yılda çok önemli adımlar attığını, hem şirketi hem de markaları sürekli büyüttüklerini ifade eden Bouaziz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ontex dünyanın sayılı hijyenik ürün üreticilerinden biri. Ancak biz her ülkeye yatırım yapan bir şirket değiliz. Türkiye faaliyet gösterdiğimiz ülkeler içinde fabrikamızın bulunduğu nadir ülkelerden biri. Çünkü Türkiye’ye güveniyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda Türkiye’yi Ortadoğu ve Afrika’nın merkezi olarak konumlandırdık. Bu bölgelerdeki tüm operasyonlar Türkiye’deki ekibimiz tarafından yönetiliyor. Türkiye gelişime ve yeniliklere çok açık bir ülke. Markalarımıza yaptığımız yatırımların da geri dönüşünü çok hızlı bir şekilde alıyoruz. Canbebe pazardaki gücünü sürekli artırıyor. Canbebe ComfortDry ürünümüzün rölansmanı sonrasında marka bilinirliğimizin artması ve yeni bir hedef kitleye ulaşmamızın bu büyümedeki payı çok yüksek. Yetişkin hasta bezi pazarında ise Canped markamızla Türkiye’de açık ara lider durumdayız. Bu global stratejilerimizle de çok paralel. Ontex olarak tüm dünyada yetişkin hasta bezi pazarında yaptığımız satın almalarla gücümüzü artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Ontex ME&A Genel Müdürü Özgür Akyıldız, yeni fabrikalarının 22 bin metrekarelik arsa üzerine toplam 33 bin metrekare kapalı alandan oluştuğunu söyledi. Ontex’in yeni fabrikasının toplam yatırım tutarının 60 milyon TL olduğunu ve inşaatın 10 ay gibi rekor bir sürede tamamlandığını ifade eden Akyıldız, söz konusu yatırım tutarının 18 milyon TL’sinin bina, 42 milyon TL’sinin ise makine, teçhizat ve teknoloji yatırımlarından kaynaklandığını vurguladı.

“BİZDE DÜKKÂN 24 SAAT AÇIK”

Açılışta bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan “Türkiye’ye gelen uluslar arası yatırımcılar bizim gözümüze kaşımıza boyumuza bosumuza bakıp gelmediler. Evvelallah boyumuz bosumuz da fena değil. Türkiye’nin istikrarına geldiler. Türkiye’ye duyulan gücene geldiler. Türkiye’nin lojistik konumuna geldiler. Türkiye ekonomisinin adeta kaya gibi sağlam olmasına geldiler ve hepsinden önemlisi adeta Dünyada ender bir şekilde görülen ve rastlanan 30 yaş genç nüfusuna geldiler. Bizde dükkân 24 saat açıktır. Biz 7/24 çalışırız.24 saat ne konunuz varsa her zaman yanınızdayız.”dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan ve beraberindekiler fabrika içerisinde incelemelerde bulunarak çalışan işçilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.