Esnafa “aidat” müjdesi

SİBESO’dan yapılan açıklamada, “Torba Kanun” olarak bilinen 6111 sayılı kanuna göre, Esnaf Ve Sanatkârların kamuya olan borçlarının yapılandırılması konusunda başvuru süresinin uzatıldığına yer verildi. Ayrıca yapılan açıklamaya göre, aidat borçlarının sadece ana paralarının ödenmesinin de yolu açıldı.

Esnafa “aidat” müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kamuoyunda “Torba Kanun” olarak bilinen 6111 sayılı kanuna göre, Esnaf Ve Sanatkârların kamuya olan borçlarının yapılandırılması konusunda başvuru süresinin uzatıldığı açıklandı. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ayrıca odaya borcu olan üyelerin, 31 Ağustos 2011 tarihine kadar geçmişe dönük aidat borçlarının sadece ana paralarını ödemelerinin de yolunun açıldığı ifade edildi.

ESNAFA BÜYÜK KOLAYLIK

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi “Bilindiği üzere, esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı ve kamuoyunda “Torba Kanun” olarak bilinen 6111 sayılı Kanun 25 Şubat 2011 tarihli 1.mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştı. 6111 sayılı Kanuna göre, borçların yeniden yapılandırılması konusunda başvuru süresi 2 Mayıs 2011 tarihinde sona ermiştir. Bununla beraber,30 Nisan 2011 tarih ve 27920 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/1713 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 6111 sayılı Kanunda yer alan kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması, matrah artırımı ve stok affı ile ilgili konularda başvuru süresi 31 Mayıs 2011 tarihine kadar ertelenmiştir. Aynı Bakanlar Kurulu aidat kararına göre,6111 sayılı Kanundan yararlanmak üzere başvuruda bulunanların Mayıs/2011 ayı içerisinde ödemesi gereken yükümlülükler de Haziran 2011 ayının sonuna kadar ertelenmiştir. Odamıza borcu olan Üyelerimiz 31 Ağustos 2011 tarihine kadar odamıza gelerek geçmişe dönük aidat borçlarının sadece anaparalarını ödeyebilirler.”