Silivri Expo bugün başladı

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Silivri Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Silivri EXPO Sanayi ve Ticaret Sergisi - Kariyer Günleri bugün yoğun bir katılımla başladı.

Silivri Expo bugün başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Silivri Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Silivri EXPO Sanayi ve Ticaret Sergisi - Kariyer Günleri bugün yoğun bir katılımla başladı.

27-28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek fuarın açılış kurdelesini Silivri Kaymakam’ı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş kesti. İlçedeki iş potansiyellerini ve kariyer fırsatlarını bir araya getiren Silivri Belediyesi, Kariyer Günleri’nde iş arayanlar ve yeni mezunları bölgede aktif faaliyette bulunan fabrika sahipleri ile buluşturdu. 

Açılış kurdele kesiminin ardından kameralarımıza değerlendirmelerde bulunan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan “Bugün SİAD’ın yapmış olduğu çok önemli, önemli olduğu kadarda örnek bir programın içerisinde bulunduk. Yerel boyuttaki işbirliklerinin, yerel boyuttaki ortak enerjinin neler yapabileceğini neleri başarabileceğini bugün Silivri’de önemli bir emsalini gördük. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür örneklerin Türkiye sanayisi gelişmesi noktasında bir model olabileceğinin altını çizerek, İstanbul’un farklı noktalarında da buna benze çalışmaların içerisinde bulunacağımızın ümidini taşıyorum.”dedi. 

SİLİVRİ EXPO’YU DEĞERLENDİRDİLER
 

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN IŞIKLAR

“Bugün Türkiye’de bir ilçe olarak ilklerden birini yaşıyoruz. Silivri’de Türkiye’nin gayrisafi hasılasının %3’ünü karşılayan bir sanayimiz var. İlk defa Silivri EXPO olarak düzenlendi. Kariyer günleri olarak başlamıştık. Şimdi kariyer günlerinden öte bir sanayi fuarı haline gelmesinin güzel bir adımını attık. Türkiye’de ilk defa böyle bir girişim var ilçe bazında yapılıyor. Bu gün Kariyer yolu olarak 2000 çocuğumuza işletmeleri tanıyarak yerinde görerek üretimin içinde birebir dokunarak ve geleceğini görerek geleceğine yön veren bir gençlik için proje ürettik. Bu da Türkiye’de ilk defa yapılan bir uygulama. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

SİAD BAŞKANI HAKAN KOCABAŞ

“Bizim amacımız Silivri SİAD olarak mühim olan bir birlikteliği Silivri’de sağlamak, harekete geçirmek. Özellikle de Dernek üyelerimizle de Ticareti birbiriyle yapabilecek insanları bir araya getirmekti. Çok şükür ki Belediyemizle bütün STK’larla ve vatandaşlarımızla birlikte olduk. Bu organizasyon bence çok başarılı başladı. Bundan sonrada inşallah böyle sürecek. Bütün katılımcılara ve bundan sonraki iki gün içerisinde katılacaklara da şimdiden hem hoş geldiniz diyorum hem çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun Silivri’ye bir katkı olduğunu düşünüyorum. İnşaallah bundan sonrada bu katkılarımız sürecektir. “

 

SİLİVRİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İKRAM KAYAPINAR

“Bizler okullarımızda öğrencilerimizin hep bir meslek sahibi olmalarını ve bu mesleği hayat boyu uyum içerisinde zevk alarak sürdürmelerini isteriz. Bunları çoğu kez sınıf ortamlarında konuşulduğu kadarıyla kalır ama hayata yönelik olan biçimini biz bu tür sergilerde görüyor gözlemliyoruz. Şimdi okuldaki gördüklerini duyduklarını öğretilenleri bizim gençlerimiz buraya geliyorlar ve burada somutlaştırılmış görüp izleme imkânı buluyorlar. Bu da tabi onların akıllarında olman hatta tanıyınca daha çok sevecekleri meslekleri tanımalarına neden oluyor. O yüzden bu sergiyi bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum.”

 

TRAKYASİFED - KAGİDER BAŞKANI-SİLİVRİ SİAD YÖN. KUR. ÜYESİ AYNUR SÜLEYMANOĞLU

“SİAD yönetim kurulu üyesi olarak uzun yıllardır bu birlikteliği o kadar çok planladık, o kadar çok istedik ve bugün bunun oluşumunun mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizin gelişimi için, bölgemizin hatta Türkiye’mizin gelişimi için bu tür birliktelikler çok önemli, Bana göre ilk olmasına rağmen çok güzeldi çok kaliteliydi. Mini olması daha da güzeldi ilk olarak. Çünkü herkes birbirini daha iyi tanıyabildi daha iyi değerlendirebildi. Üyelerimizi tanıma imkânı bulduk. “

 

İBRAHİM ARIKAN-ARIKANLI HOLDİNG

“Bu tür etkinlikler o yörenin sanayisinin iş dünyasının gelişmesinde katkı sağlar. Dolayısıyla da Belediye ve SİAD ortaklaşa bu tür çalışmaları sık sık yapıyor. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum. Çünkü Sanayinin gelişmesi iş âleminin gelişmesi bu tür çalışmalarla olur. Katkılarından dolayı Silivri Belediye Başkanımıza, SİAD Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

 HABERİN VİDEOSU İÇİN ALTERNATİF LİNK