Silivri, kira artış oranında ilk 5'te

sahibinden.com Emlak Endeksi 2016 yılı verilerine göre, büyük şehirlerin uydu kentlerindeki konutların metrekare fiyatları merkezdekilerden daha hızlı arttı. İstanbul'da kiralık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçeler arasında Silivri ilk 5'te yer aldı.

Silivri, kira artış oranında ilk 5'te
TAKİP ET Google News ile Takip Et

sahibinden.com Emlak Endeksi 2016 yılı verilerine göre, büyük şehirlerin uydu kentlerindeki konutların metrekare fiyatları merkezdekilerden daha hızlı arttı.

Şirket açıklamasına göre, sahibinden.com 2016 yılı Emlak Endeksi verileri doğrultusunda  İstanbul,  Ankara ve  İzmir'de uydukentlere olan talep hızla artıyor. Şehir merkezlerinden uzak bölgeler yeni projelerle gelişirken, ulaşım ağının genişlemesiyle daha da fazla tercih edilmeye başlandı.

Verilere göre  İstanbul'da geçen yıl satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçe yüzde 39,8'le  Şile oldu.  Şile'yi,  Beykoz,  Arnavutköy,  Kağıthane ve  Büyükçekmece izledi.

İstanbul'da kiralık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçe yüzde 15,4'lük fiyat artışıyla  Sultangazi olarak belirlendi.  Sultangazi'yi sırasıyla  Şile,  Çatalca,  Tuzla ve  Silivri takip etti.