Işıklar ve Ekibi Fener'deydi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın mahalle mahalle düzenlediği, halkın yaşadığı yerin eksiklerini ve yapılacak çalışmaları belirlediği Halk Toplantıları Fener Mahallesi ile devam etti.

Işıklar ve Ekibi Fener'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Mahalle Konseyi Halk Toplantıları devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile Mahalle Muhtarlarının da katılım gösterdiği toplantılarda yapılan çalışmalar ve 2016 yılında hayata geçirilecek projeler konuşuluyor.

 

IŞIKLAR: “YAŞADIĞINIZ YERDEKİ DEĞİŞİMİ GÖRECEKSİNİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fener’de yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gümüşyaka’da tarım projemize ilk başladığımızda, 255 dönüm yerde önce toprak tahlilleri yaptırdık, bu araştırmalarla bu bölgede ekilebilecek ürün verebilecek kırk bir çeşit ürün olduğunu gördük. Tarımla uğraşan herkes bunu çok iyi bilir toprağı sevecek türü bulmak lazım ki uzun yıllar sana sorunsuz ürün versin. Namık Kemal Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesi var, sağ olsunlar onlarla beraber toprak araştırmasını bitirdik, türleri bulduk, onları ektik, biçtik. Dört-beş sene hasatı alındı, türler çıktı ve fideleri oluşturduk. Tarım Kredi Kooperatifi ile işbirliği protokolümüz var. Bir dönüm buğday ve ayçiçeği ektiğinizde yirmi katı fazla ürün alabilir duruma geliyoruz. Şimdi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu başlatıyoruz.  Bunu Türkiye’de yapan belediye yok ama Hollanda Türkiye’den on kat fazla tarım, ziraat ürün üretir hale geldiler. İstanbul yanı başımızda adamlar geliyor tarım arazilerini telle çevirip satıyorlar. Muhtarım biliyor Fener’de var, Akören’ de var, Çanta’da var. Yüz dönüm yere gelip parsel, parsel numara verip tapudan hisse satıyorlar. Tapu veriyorsun da neyin tapusu bu? Tarım projemizin asıl sebebi bu: bu toprakları korumak, sahip çıkmak! Bizler mahallemize en iyi hizmeti nasıl yapalım, kaynak ve imkânlarımız dâhilinde hep beraber konuşmak ve sizin görüşlerinizi almak için geldik. Bu sene başladığımız çalışmaları 2016 yılında tamamlayacağız ve bir sene sonra değişimi göreceksiniz.” Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has da imar durumu hakkında sunum yaparak, bilgi verdi.

 

EREN: “SİLİVRİ BELEDİYESİ BİR DEDİĞİMİZİ İKİ ETMEDİ”

Toplantıda söz alan Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren şunları söyledi: “Biz köydük, mahalle olduk. Geçiş döneminde Özcan Başkanın bize yaptığı katkılardan, sunduğu imkânlardan dolayı huzurunuzda O’na teşekkür ediyorum. Başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda diğer başkan yardımcılarımız bizim bir değimiz iki etmiyorlar. Bizim köyümüz bilindiği gibi Rum köyü, bizim en büyük sıkıntımız imar. İmarın Alipaşa’da olduğu gibi dört kat olmasını istiyoruz. Fener köyüne baktığınızda büyük bir köy ama toplantı yapıldığında katılımı görüyorum hep aynı kişiler. Toplantı bittikten sonra baş başa verip konuşacağımıza burada ne istiyorsanız, neyin olmasını istiyorsanız onları söyleyelim. Eksikleri anlatalım ki uygulama aşamasında işlem bitsin. Gümüşkaya’da belediyenin tarım yeri açıldı bir kere merak edip bile gidilmedi, böyle bir duyarsızlığımız var. Ben tekrar Başkanıma ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

 

FENER MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Fener Mahallesi’nde tretuvar düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Mahallede 10 bin metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Fener Muhtarlık binasının bakım, temizlik ve mevsimlik çiçek dikimi, çim biçimi ve sulaması düzenli olarak yapılmaktadır. Muhtarlık bahçesine bank ve çöp kovası montajı yapıldı. Binanın iç ve dış cephesinde aydınlatma, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Anons sistemi bakım ve onarımları yapıldı. Mustafa Kemal Sokak Çocuk Parkı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Parkta ağaçlandırma çalışmasının yanı sıra, çocukların güvenliği için parkın etrafı panel çit ile çevrildi. Eren Sokak Çocuk Parkı’nda çocuk oyun gruplarının tamir ve bakımı yapıldı, peyzaj düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Menderes Sokak Çocuk Parkı’nda mevcut alanda bulunan oyun grubu yenilendi, bank ve çöp kovası montajı yapıldı. Parkın elektrik panosu bakım ve onarımı ile aydınlatması Silivri Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Fener Mahallesi İlkokulu- Ortaokulu’nda peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldı. Okul bahçesine bank ve çöp kovası yerleştirildi. Fener Camisi’nde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Cami çevresine çöp kovası montajı yapıldı.

 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Fener Merkez Camisi’ne kombi takılarak, şadırvana sıcak su için tesisat döşenecek. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Cami altında bulunan gasilhane ve abdesthanenin gerekli tamiratları yapılarak, iç ve dış cephe boyası yapılacak.