Festival Coşkusu Yerel Seslerle Devam Ediyor

51. Yoğurt Festivali etkinliklerinin ikinci gününde 17 yaşındaki Melisa sesiyle geceye damga vururken, yerel sanatçıların performanslarına Silivrililer yoğun ilgi gösterdi.

Festival Coşkusu Yerel Seslerle Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali’nin 2. gününde de ilk gün olduğu gibi yerel sanatçılar rüzgârı esti. Atatürk Anıtı’nda devam eden festival programı yoğun katılımla gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte yerel sanatçılara eşlik ederek takip ettiği programa; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Büyükçekmece Meclis Üyeleri de katıldı.   

 

2023’DEN GEÇMİŞE YOLCULUK

Gecenin finalinde sahne alan Grup 2023, Anadolu Rock müziğinin unutulmaz parçalarıyla, Silivri sahilinde rock rüzgârı estirdi. Bateride Korkut Dolu, Orgda Hasan Metinoğlu, Basgitarda Gökhan Küçük, Sologitarda Erdoğan Eren ve Solist Erduran Boyuneğmez ile Güven Girgin’in oluşturduğu grup, günümüzün şarkılarının yanı sıra, 1970 ve 80’li yılların eserlerini de seslendirdi.

 

IŞIKLAR; “YERELDEN ULUSALA SANATÇILAR YETİŞTİRELİM”

Yerel sanatçılara cesaret verilmesi gerektiğinin altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “İnanın bu gece de çok duygulandım ve çok heyecanlandım. Yerel sanatçılarımızın hepsi aylardır hazırlık yapıyorlar. Onların umutlarını, heyecanlarını, gelecek beklentilerini sanata ve kültüre düşkünlüklerini gördükçe gurur duyuyorum. Yol göstermek, destek olmak ve önlerini açmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Neden Silivrimiz’de de yerelden ulusala sanatçılar yetiştirmeyelim? Bunun tek çıkışı, tek koşulu onlara fırsat vermek, cesaret vermek. Biz fırsatı fiziki olarak verdik, siz gönüllerinizle destek verdiniz. Özellikle festivalimizin simgesi olan Yoğurtçu Heykelimizi yapan Mahalle Evi kadınlarımızın el emeklerini sergi alanlarında görmenizi istiyorum.  İşte açık toplum, kollektif yaşam, birbirine cesaret veren, sokağa çıkan aydınlık bir toplum yapısı bu şekilde oluşuyor. Demokrasiyi korumanın yolu birbirimize destek vermektir” şeklinde konuştu.

AKGÜN; “SİLİVRİ ÖRNEK BELEDİYELERDEN BİRİDİR”

Geceye katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Silivri’nin örnek üç ilçeden biri olduğunu ifade ederek; “Modern Silivri şehrimizde sizlere yakışan bu gecede beraberiz. Önce Büyükçekmece Ulusal Kültür ve Sanat Festivali, sonra Çatalca Erguvan Festivali sonrada Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali, bunlar belediyeciliğin çok önemli kesitleri. Bu nedenle hem Çatalca’daki arkadaşlarımızı hem şuanda misafiri olduğum Özcan kardeşimin belediyecilik anlayışını gönülden tebrik ediyorum. Belediyecilik sadece kanal yapmak, yol yapmak değildir. Belediyeciliğin temeli sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermektir. Cumhuriyetine sahip çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimindeki bu üç ilçe, Türkiye ye örnek üç belediyedir. Kültür ve Sanat faaliyetlerini izleyiniz, kültür ve sanat etkinliklerini doruk noktaya çıkaran İstanbul’un batısındaki üç ilçeyiz. Silivri Belediyesi 51. Silivri Yoğurt Festivali’nin hayırlı olmasını temenni ediyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.