Kursiyerler tam not aldı

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi, Mahalle Evleri, Fotoğraf ve Resim Serileri ile İl Kültür Müdürlükleri'ne ait yöresel derneklerinin yer aldığı Sergi Alanları 51. Yoğurt Festivali'ne hareket kattı.

Kursiyerler tam not aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 51. Yoğurt Festivali’nin birinci günü Sergi Alanlarının açılışını da gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri ile Mahalle Evi kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergiledikleri alanda, Silivrili Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Emine Toprak’ın da kişisel resim sergisi ve İl Kültür Müdürlüklerine yapılan davet üzerine festivale katılan yöre derneklerinin stantları da yer aldı.

 

EL EMEĞİ ÜRÜNLER TAKDİR TOPLADI

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerlerinin Ebru, Resim, Vitray, Mozaik, Hat, Takı Tasarım, Ahşap Boyama, Ahşap Rölyef branşlarında yıl boyunca yaptığı el emeği ürünler büyük beğeni topladı. Kursiyerlerin her geçen gün daha iyi çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Işıklar; “Bu gelişim sürecini görmekten, bu muhteşem eserlerin ortaya çıkmasından onur duyuyorum” dedi.

 

MAHALLE EVİ KURSİYERLERİ DE ORADAYDI

Silivri Belediyesi Mimarsinan ve Yeni Mahalle Evi’nde el sanatları çalışmalarını yürüten kursiyerler de, el emeği göz nuru olan çalışmalarını 51. Yoğurt Festivali kapsamında görücüye çıkardı. Cam ve ahşap boyama, dekoratif ev eşyası gibi el işi birçok ürününü sergileyen Mahalle Evi kursiyerleri, kendilerine bu imkânı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür etti. Mahalle Evi kursiyerlerinin özel olarak hazırladığı, üzerinde Silivri manzaralarının yer aldığı dolap süsleri ilgi çekti.

 

IŞIKLAR TÜM ESERLERİ TEK TEK İNCELEDİ

Sergilenen tüm eserleri beraberindekilerle tek tek inceleyen Başkan Işıklar, çalışmalar hakkında bilgi alarak eğitmenleri ve kursiyerleri eserlerin güzelliği nedeniyle kutladı. Yöre derneklerinin stantlarına da uğrayan Işıklar; “İlçemize, festivalimize hoş geldiniz” dedi. Sergi Alanında yer alan kursiyerler ve yöre dernekleri olarak festivale katılan konuklar, Başkan Işıklar’a el emeği eserleri ile kendi memleketlerini tanıtan hediyeler takdim etti.