Turnuvalara İlgi Yoğundu

Silivri Belediyesi 51. Silivri Yoğurt Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç, Tavla ve Basketbol turnuvaları yoğun katılımlarla gerçekleşti.

Turnuvalara İlgi Yoğundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen Satranç, Tavla ve Basketbol Turnuvaları bu yıl da kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yaptı. Bu yıl festival kapsamında ilk kez gerçekleşen Veteran Futbol Turnuvası 51. Yoğurt Festivali’ne renk katarken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, turnuvalara izleyici olarak katılarak yarışmacılara başarılar diledi.

 

256 KİŞİ AYNI ANDA TAVLA OYNADI

Atatürk Meydanı’nda kıyasıya bir yarış halinde gerçekleşen Tavla Turnuvasında, 256 kişi aynı anda tavla oynadı. Festivalde üç gün boyunca, yoğun izleyiciler eşliğinde yapılan turnuvaların sonunda birinciye Samsung Galaxy S3, ikinciye İpad ve üçüncüye de Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Tavla Turnuvasında dereceye girenler;

1.Recep Şefik Küçükkaya

2.Cevher Kara

3.Sedat Tekin

 

SATRANÇ TURNUVASINA İLGİ YOĞUNDU

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka turnuva olan Satranç Turnuvası da, Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Görme engelli bir sporcunun da yer aldığı toplam 150 kişinin katıldığı turnuvaya, ülke genelinde farklı illerden katılımlar gerçekleşti. Üç gün boyunca katılımcıların yoğun dikkat harcadığı turnuvanın sonunda birinciye Samsung Galaxy S3, ikinciye İpad ve üçüncüye de Fotoğraf Makinesi hediye edildi. En küçük 5 sporcuya da mansiyon ödülü verildiği turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

1.Tutku Kahramanmaraşlı- İstanbul

2.Nejdet Esen- Bursa

3.Mümin Alioğlu - Silivri

 

BASKETBOL TURNUVASINA REKOR KATILIM

Silivri Belediyesi’nin gelenekselleşen Basketbol Turnuvası’nın bu yıl festival kapsamında 17.si gerçekleşti. Geçen yıl 41 takımın yarıştığı turnuvada bu yıl 58 takım yarıştı. Erseven Sitesi’nin sahil tarafında 3 gün boyunca yapılan turnuva oldukça çekişmeli geçti. Final gecesi, Silivrili kız basketbol takımı gösteri maçı yaparak turnuvaya renk kattı. Turnuvada birinci olan takıma 1.600,00 TL, ikinci olan takıma 1.000,00 TL ve üçüncü olan takımada 800,00 TL hediye çeki verildi.

Büyükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

1.Mışkepalp

2.Kartallar

3.Sevgi Pıtırcıkları

Küçükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

1.Hamcide

2.Kaybedenler Kulübü

3.Kriksus Enaw

 

VETERAN FUTBOL TURNUVASI SONUÇLANDI

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleşen Veteran Futbol Turnuvası’nda da 14 Temmuz Cumartesi akşamı final maçı gerçekleşti. 29 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Veteran Futbol Turnuvası’nda, 1. Ortaköyspor, 2. Mimarsinanspor olurken, Alibeyspor ve Silivrispor ise üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren ilk üç takıma kupa ve madalyaları Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından hediye edildi.