Yerel Sanatçıların Performansı Göz Doldurdu

51. Yoğurt Festivali'nin ilk gün sahne programı yerel sanatçıların muhteşem performanslarıyla göz doldurdu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden sahne programı, Silivri'de festival coşkusunu meydanlara taşıdı.

Yerel Sanatçıların Performansı Göz Doldurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali’nin Yerel Sanatçılara ayrılan üç günlük programının ilk gün programı göz doldurdu. Atatürk Anıtı’na kurulan sahnede gecenin ilerleyen saatlerine kadar performanslarını sergileyen yerel değerler, izleyenlerden tam not aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile yüzlerce vatandaşın izlediği sahne programında sunuculuğu Özkan Kandemir ve Nagihan Şanlı üstlendi.

 

IŞIKLAR; “KÜLTÜR VE SANATIN GÜZEL ŞEHRİ; SİLİVRİ”

İlçenin yerel özelliklerinin yaşatılması konusunda gösterdiği çabayı, sanat ve yerel sanatçılar üzerinde de gösteren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Yarım yüzyıldır devam eden bir geleneği yaşatma arzusu içerisindeyiz. Açık bir toplum yapısıyla, kolektif yaşama inanmış, aydınlık yarınlara karşı umudunu hiç kaybetmemiş, Cumhuriyet’ten bu yana tavrını aydınlıktan, açıklıktan, devlete bağımlılığından, demokrasiden yana koymuş bir yapımız var. Silivri’nin geçmişinde terör olaylarının olduğunu duymadım, kamplaşmaların bizi böldüğüne hiç tanık olmadım. Hoşgörü, kardeşlik, Silivri’nin genlerinde var. Silivri’nin geçmişinde çok derin bir kültür var. İşte biz geçmişimizdeki bu pırıltıyı geleceğe taşımak istiyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kültürün sanatın güzel şehri Silivri’de, aydınlık yılların temelleri, umudu, güvencesi sizlersiniz. Festivaller bir arada olmamızı sağlıyor. Amacımız burada sadece müzik yaparak, eğlenme kaygısı değil. Festivalimizin en önemli özelliği de bu. Bir geleneği yaşatıyoruz ve bunu müzikle, sanatla, kültürle yapıyoruz. Bu sahnede üç gün göreceğiniz sanatçılarımız, yerel sanatçılarımız bizim çocuklarımız. Burada profesyonel bir sahnede yarınların umudunu gösterelim istedik. Sanatlarını, yeteneklerini sizlere aktarmalarına aracı olalım istedik ve çok önemli bir şey yaptığımıza inanıyorum. Burada sunum yapan arkadaşımız bile bizim en yerel yeteneğimiz. Hepsiyle gurur duyuyorum. Festivalimiz ilçemize hayırlı olsun.”  

 

SİLİVRİ’Yİ SALLADILAR

Ali Rıza Altınkeser’in usta virtüözlere taş çıkartacak klarnet şovuyla başlayan sahne programı, yine ilçenin yerel bir sanatçısı olan Raci Gülsever’in ud konseriyle devam etti. Özcan Sütçüoğlu eğitmenliğindeki Ahenk Sanat Kulübü’nün sahne gösterisi ise izleyenlerden tam not aldı. Muhteşem koreografileriyle göz dolduran ekip, dakikalarca alkışlandı. Gazeteci-Yazar Halil Erem Yerli’nin bağlamasıyla renk kattığı gecede, Silivrili Türk Sanat Müziği sanatçısı Günay Noyan da, sesi ve söylediği parçalarla izleyenlerden büyük alkış aldı. Gecenin finalinde sahne alan ve özellikle gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Serkan Sati, kostümü ve renkli kişiliği ile dikkat çekti. Gecede sahne alan tüm yerel sanatçılara, festivalin simgesi olan Yoğurtçu Heykeli ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi.