17 Ağustos'u unutmadılar

İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliği, 17 Ağustos depremine dikkat çekmek, deprem farkındalığı oluşturmak ve deprem gerçeğini unutturmamak için Sergi ve Fuaye Salonuna 'Depreme Duyarlılık Sergisi' açtı.

17 Ağustos'u unutmadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliği,  17 Ağustos depremine dikkat çekmek, deprem farkındalığı oluşturmak ve deprem gerçeğini unutturmamak için Sergi ve Fuaye Salonuna "Depreme Duyarlılık Sergisi”  açtı.

Açılan sergide 17 Ağustos tarihinde yaşanan deprem ve ülkemizde yaşanan depremlerin fotoğraflara yansıtıldığı sergide hasar gören binalar, Mühendis gözüyle incelenerek resmedilmiş durumda. İnşaat Mühendisleri Silivri Oda Başkanı Mustafa Yazıcı’nın ev sahipliğindeki sergiye Silivri Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Zafer Ercan da katıldı.

Deprem konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yazıcı, yaptığı “1999 Kocaeli Depremi’nin 15. yıldönümü olması sebebiyle farkındalık yaratma adına depremin etkilediği bölgeleri hedef bölge seçerek oralara bütün Türkiye’den inşaat mühendisi arkadaşlarımızı organize ederek götürüyorduk. Genel Merkezimiz etkili olması ve daha çok kişiye ulaşabilmesi amacıyla herkesin kendi bölgesinde sergi açması yönünde bir karar aldı. Bütün temsilciliklerimizde 17 Ağustos’a denk gelen günlerde bu sergileri açıyor. Ve oradaki yerel halkı davet ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin birçok yeri deprem bölgesinde kalıyor. Olası depremlerden etkileneceğini de biliyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Halk ne kadar bilinçlenir, bu anlamda hükümet ve yerel yöneticiler nezdinde baskı oluşturursa sanıyorum ki Kentsel Dönüşüm’ü gerçek amacına ulaştırabilirler. Bunun için 15 sene geçmesine rağmen toplumsal baskıya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.” dedi.