1.Kariyer Günleri İş Ve İşçi Arayanları Buluşturdu

İşverenlerle, iş arayan Silivrilileri buluşturan Silivri Belediyesi 1. Kariyer Günleri'ni değerlendiren firma yetkilileri 'İş arayanlar ve işçi arayanlar için iyi bir buluşma noktası oldu. Kariyer günlerinin devamının firmalara ve ilçe halkına çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum' dediler.

1.Kariyer Günleri İş Ve İşçi Arayanları Buluşturdu

Silivri Belediyesi 1. Kariyer Günleri işverenlerle, iş arayan Silivrilileri buluşturdu. 40’a yakın şirketin açtığı stantlarda, iş arayan Silivrililer özgeçmişlerini paylaşarak, iş bulma imkânı yakaladı.  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçede işsizle işvereni buluşturmaya yönelik olarak hayata geçirdiği çalışmalarından biri olan 1. Kariyer Günleri’ni, etkinlik kapsamında stant açan firma yetkilileri değerlendirdi;
Mümin Alioğlu - Albayrak Tente; “Bunun iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İlerisi için çok daha fazla yararı olacağına inanıyorum. İlginin sadece Silivri halkına hitap ettiği için çok fazla gözükmese bile, ilk olduğu için oldukça önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Biz 30’a yakın kişiden iş başvuru talebi aldık.”   

Bünyamin Türk -  Jakko Plastik; “Uygulanmış projeyi çok anlamlı buluyorum. Önümüzdeki yıllar içerisinde daha da gelişerek yaygınlaşacağına inanıyorum. Vasıfsız eleman bazında talepleri biraz az buldum ancak zamanla insanların alışacağına inanıyorum. Kariyer günlerinin firmamız adına tanıtımda çok büyük faydası oldu. İlçede böyle firmanın olduğunu bu bölgede duyurduk.”

Ali Rıza Keskintürk - Saadet Gıda; “Standımızın kurulduğundan bu yana bölge halkının ilgisi çok iyiydi. Belediyemize bize böyle fırsat tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. 40 kişiye yakın Silivriliden iş müracaatı aldık. Kariyer günlerinin ilçemiz ve firmamız adına çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum.”

Mehmet Özcan - Birlik Şirketler Grubu; “Silivri’de bulunan Teleset mobilya fabrikamız için üç gün boyunca standımızı kurduk. Çok yararlı bir organizasyon olduğuna inanıyorum. Silivrililer ile buluştuk, ilgi çok güzeldi. Herkes ilk zamanlarda ürün tanıtımı olarak düşündü ancak arkadaşların yaptığı sunumlarla kariyer istihdam ile ilgili olduğu anlaşıldı. Kişilerin başvuruları arttı. Silivri Belediyesi’nin yapmış olduğu bu organizasyon için, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Ferhat Karadoğan – Napal; “İlk gün yoğunluk olmayacağını düşünmüştük ancak 2.ve 3.günü itibari ile Kariyer Günleri yoğun geçti. Yedi adet iş başvurusu aldık. Düzenlenen bu Kariyer Günlerinin önemini ilerleyen zaman gösterecek. Belediyemiz ve İŞKUR’un desteği ile daha da iyi olacaktır. Kariyer Günlerinin daha yoğun katılımlarla, devamını diliyoruz.”

Candan Ural - Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi; “1.Kariyer günleri çok etkin geçti katılım çok yoğun oldu. Bizde dershanemizin iyi bir şekilde tanıtımını yapmaya çalıştık. Diğer firmalara göre iş başvurusu almadık, sadece öğrencilerin talepleri oldu. Üç gün boyunca tek dershane temsilcisi biz olduğumuz için firmamız adına tanıtım çok güzel oldu.”

Deniz Demirci - Bimeks Gayrimenkul; “Kariyer günlerinin Silivri halkı ve bizler için çok iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. İlçe halkı, bazı firmaların Silivri’de olup olmadığı konusunda fazla bir bilgiye sahip değildi, bu şekilde firmaları tanımış oldular ve bu firmaların Silivri bünyesinde olduklarından haberdar oldular. Bu etkinliğin bundan sonraki yıllarda devam edecek olması hem firmalar açısından, hem de bölge halkı açısından olumlu olacaktır. Epey bir iş başvurusu aldık. Yapacağımız görüşmelerle en kısa zamanda iş başvurusunda bulunan arkadaşlarımızın firmamızda işe başlamasını sağlayacağız.”

Uğur Çetinkaya – MİSBİS; “Güzel bir organizasyon oldu iş arayanlar ve işçi arayanlar için iyi bir buluşma noktası oldu. Bizler burada üç günden beri epey bir öz geçmiş aldık. Bunları değerlendireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Firmamıza ilgi gayet yoğundu. Zaten firmamız bölgenin en büyük yatırımlarından birisi. Bunun da meyvesini almış olduk. 100 üzerinde iş başvurusu aldık. Kariyer günlerinin devamının firmalara ve ilçe halkına çok büyük katkısı olacağı düşünüyorum. Kariyer Günleri’nde işverenle işçinin buluşmasının yanında, firmalar birbirlerini tanıma imkânı da buldu.”

Selin Onur – Maranda; “Bence istihdam anlamında süper bir fikir. Bizde bünyemizde personel alımı yapıyoruz ama çoğu zaman aradığımız şartlarda nitelikli eleman bulamadığımız için tıkanıp kalıyoruz. Gerçekten bu etkinliğin firmamıza, katılan tüm firmalara çok büyük katkıları oldu. İnsanlar iş arıyorlar, firmalar işçi arıyorlar ama bir noktada buluşamıyorlar. Bu organizasyonda işçiyle işveren bir araya getirildi.”

Ümit Aşkarlı – İstanbul Aydın Üniversitesi; “Katılım çok yoğundu. Açık havada olması çok iyi oldu, katılımın yoğun olmasını sağladı. 3 gün olması da gayet güzel oldu.

Birçok üniversite öğrencisi adayına bilgi verdik. Veliler daha yoğun ilgi gösterdiler. İş olanakları ile ilgili sorular sordular. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin birçok üye firması var. Bizim okula gelen öğrencilerin bu firmalarda iş bulmasını garanti edebiliyoruz. Katalog ve broşürlerimizle okulumuzu tanıtıyoruz.”

Burcu Altınçapa – Sarten; “Silivri Belediyesi 1. Kariyer Günleri Silivri için çok yararlı oldu. İlçedeki fabrikaları birçok kişi bilmiyor. İş arayanlar için başvuru alanı, istihdam kaynağı oldu. Talep oldukça yüksekti. Birçok başvuru aldık. Firmamızda çalışanların Silivri ve çevresinde yaşayanlar olmasına özen gösteriyoruz. Lokasyon olarak Silivri’yi seçiyoruz. Kariyer Günlerinde aldığımız başvuruları değerlendirerek, iş arayan arkadaşlarımızla çalışmaktan mutluluk duyacağız.”