Balıkçı teknelerine BAGİS takıldı

18 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği ile takılması zorunlu hale getirilen BAGİS cihazlarının montajı, Silivri Limanında 12 metre ve üzerinde boya sahip balıkçı gemilerine yapıldı.

Balıkçı teknelerine BAGİS takıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süründürülebilir balıkçılık yönetimi için; balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesini, denetimlerde etkinliğin arttırılmasını ve avlanılan ürünlere ait verilerin daha hızlı olarak kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla, 18 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği ile takılması zorunlu hale getirilen BAGİS cihazları, Silivri Limanında 12 metre ve üzerinde boya sahip balıkçı gemilerine monte edildi.
 
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Benli, BAGİS ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sürdürülebilir balıkçılık yönetimi için; balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesini, denetimlerde etkinliğin artırılmasını ve avlanılan ürünlere ait verilerin daha hızlı olarak kayıt altına alınmasını sağlamaktır.18 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği ile takılması zorunlu hale getirilen BAGİS cihazlarının bir program dâhilinde balıkçı gemilerine montajına başlanıldı.Bakanlıkça belirlenen zamanda ve istenen yerde bulundurulan balıkçı gemileri için BAGİS cihazlarının temini ve takılmasına ilişkin masraflar Bakanlığımız tarafından karşılanacak. Aksi takdirde bu masraflar balıkçı gemisi yetkilisine ait olacaktır. BAGİS cihazının takılması, çalışır durumda bulundurulması, av bilgilerinin elektronik seyir defterine girilmesi, BAGİS tebliği kapsamında zorunlu tutuluyor. Balıkçı Gemilerini İzleme Sisteminin ülkemiz balıkçılığına hayırlı olmasını diliyorum “dedi.