Balyoz davasından tahliye olanlar cezaevinden çıkıyor

Balyoz davasında Yargıtay tarafından tahliye kararı verilen muvazzaf askerler, Hasdal Askeri Cezaevi'nden çıktı. Tahliye edilen isimlerin cezaevinden çıkış işlemleri sona erdi.

Balyoz davasından tahliye olanlar cezaevinden çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay'ın 88 sanığın tahliye edilmesine ilişkin kararının ardından Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan isimlerden emekli Albay Recai Elmas işlemlerinin ardından cezaevinden çıktı. Tahliye kararı verilen diğer isimlerin ise önümüzdeki dakikalarda cezaevinden çıkması bekleniyor.

Balyoz davasında Yargıtay’ın kararının ardından cezaevinden çıkan ilk isim emekli Albay Recai Elmas “Vatan sağ olsun” dedi. Yargıtay, Balyoz darbe planına ilişkin dava dosyasında nihai kararını açıklamıştı. Birçok sanık yönünde kararı onayan mahkeme 88 sanığın tahliyesine karar vermişti. Yargıtay’ın tahliye kararının ardından cezaevinden çıkışlar başlandı. Silivri Cezaevinden çıkan ilk isim olan emekli Albay Recai Elmas’ın ilk sözleri “Vatan sağ olun” oldu. Cezaevi önünde kendisini bekleyen yakınlarına uzun süre sarılan Elmas, “Kızımı eşimi çocuklarımı çok seviyorum. Vatan sağ olsun” dedi.

Elmas’ın yakınları cezaevi önünde sevinç gözyaşları döktü. Elmas daha sonra yakınları ile beraber cezaevinden ayrıldı. Hakkında tahliye kararı verilen isimlerin cezaevinden çıkış işlemleri sürüyor.

Balyoz davasında Yargıtay tarafından tahliye kararı verilen muvazzaf askerler, Hasdal Askeri Cezaevi'nden tahliye olmaya başladı.Akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden başlayan tahliyelerin ardından Hasdal Asker Cezaevi önünde de hareketlilik yaşandı. Tahliyesine karar verilen muvazzaf askerler Hasdal Askeri Cezaevi'nde bir bir çıkış yaptı. Cezaevinden çıkan askerler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Hasdal Cazevi'nden tahliyeler sürüyor.


Haklarında tahliye kararı verilen muvazzaf askerler Yargıtay kararının cezaevine ulaşmasının ardından tahliye edildi. Tutuklu bulunan muvazzaf askerler cezaevine ait bir minibüsle dış kapıya kadar getirildi. Burada çantaları ile minibüsten inen askerler yakınları ile hasret giderdi. Bazı muvazzaf askerler kendilerini bekleyen araçlarla cezaevinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlamaktan kaçındı.
Hakkında tahliye kararı verilen isimlerin cezaevinden çıkış işlemleri tamamlandı.