Başbakan Erdoğan Beylikdüzü'nde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beylikdüzü Etkinlik Alanı'nda vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan Beylikdüzü'nde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul temasları çerçevesinde Beylikdüzü’nü ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Beylikdüzü Etkinlik Alanı’nı dolduran on binlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, İçişleri Eski Bakanı Abdulkadir Aksu, İstanbul Milletvekili Halide İncekara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve Hakan Şükür’ün de aralarında bulunduğu 3. bölge milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaşın bulunduğu alanda “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, ülke gündemi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Konuşmasında daha sonra Beylikdüzü halkına hastane müjdesi veren Başbakan Erdoğan, “Beylikdüzü’ne 400 yataklı devlet hastanesi kurulacak. Ulaşım ve altyapıda her geçen gün daha iyi olacağız. Beylikdüzü de her geçen gün daha iyiye kavuşacak. Kadir Bey’e sordum, ‘Metrobüs ne zaman bitecek’ diye, bana 29 Ekim tarihini verdi. 29 Ekim’de iki bayramı bir arada yaşayacağız. Beylikdüzü halkı İstanbul’un her tarafına rahatlıkla ulaşacak” dedi.

SÜRPRİZ PANKART

Başbakan Erdoğan’ı alanda sürpriz bir afiş bekliyordu. “Yıl 1453 gemiler yürür karadan, yıl 2023 gemiler yürür kanaldan” yazan afişi okuyan Başbakan Erdoğan, “İşte o ecdadın torunu olursan böyle olur. Eyvallah” diyerek afişi asanları selamladı. Başbakan Erdoğan, “Sevgili kardeşlerim dağları deldik. Trakya'da 8 tane baraj gölet yaptık. İstanbulumuzun su sorunu yok. Ömerli'den Terkos'a boğazın altından hat çektik. Projelerimizde ‘Kanal İstanbul’ sizlerin de bildiği gibi başı çekiyor” diye konuştu.

Hükümetleri döneminde özellikle eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Artık gençlere elektronik kitaplar vereceğiz. Normal kitaplarını da vereceğiz. İPad kadar bir elektronik kitap. Bütün müfredatı buraya yükleyeceğiz bütün herkes derslerini oradan takip edecek. Biz göreve geldiğimizde savunma bütçesi 1 numaraydı, biz eğitimi 1 numaraya aldık. Eğitim yardımlarını artırdık” şeklinde konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı da veren Başbakan Erdoğan’ın, alandan ayrılırken küçük bir kız çocuğunu otobüse alarak yüzünü silmesi dikkat çekti.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Coşkulu kalabalığın tezahüratları  eşliğinde alandan ayrılan Başbakan Erdoğan, buradan Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na geldi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’dan belediyenin hizmetleriyle ilgili bilgi alan Başbakan Erdoğan, hizmetlerinden dolayı Başkan Uzun’a teşekkür etti.