'Bonzai ile mücadele' semineri düzenlendi

Bilgehan Özkaya'nın öncülüğünde sosyal medya üzerinden başlatılan ve duyarlı vatandaşların destek verdiği ' Bonzai ile mücadele' semineri bugün Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Narkotik Uzmanlarından Harun Yıldırım, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

'Bonzai ile mücadele' semineri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ailelerin uyuşturucuya karşı çocuklarını nasıl koruyabileceği yönünde ki bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan Narkotik ve Kaçakçılık Şubesi Uzmanlarından Harun Yıldırım, ailelere seslenerek, “ Gelecek neslimizi yok eden uyuşturucuya karşı çocuklarınızın eve geliş, gidiş saatlerini ve arkadaş çevresini mutlaka takip edin”  dedi.


Bilgehan Özkaya'nın öncülüğünde duyarlı vatandaşların da destek verdiği sosyal medya üzerinden organize edilen“ Bonzai ile mücadele” eğitim semineri Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi salonunda düzenlendi. Türkiye’de alanında bir numara olan Narkotik ve Kaçakçılık Şubesi Uzmanlarından Harun Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme seminerine, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve bazı duyarlı vatandaşlar katıldı.


“ÇOCUKLARINIZI KIRMADAN TAKİP EDİN”

Bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerinin çocuklara verdiği zararları, hukuki yönlerini ve çocukların bağımlıktan nasıl kurtulacağına yönelik bilgiler veren Narkotik ve Kaçakçılık Şubesi Uzmanlarından Harun Yıldırım; “Çocukların ve gençlerin uyuşturucuya maddeye alışma sebeplerindeki ortak nokta arkadaş çevresidir. O yüzden aileler çocuklarının eve gidiş geliş saatlerini ve arkadaş çevresini mutlaka takip etmeli. Çünkü aynı evin içinde yaşamalarına rağmen çocuğunun evden çıkıp, iki ayaklı canavarların eline düştüğünden haberleri olmayan aileler var. Lütfen çocuklarınızı onları kırmadan takip edin ve onlarla ilgilenin” dedi.


“İNTERNETLE TEK BAŞINA BIRAKMAYIN”

Uyuşturucu madde satışının ve uyuşturucu tuzağının artık facebook gibi internet üzerinden de yapıldığına dikkat çeken Yıldırım; “ Çocuklarınızı bilgisayarla, internetle tek başına bırakmayın. Çünkü bu iş artık internet üzerinden yapılmaya başlandı ve özellikle genç kızlar arkadaşlık bahanesiyle uyuşturucu tuzağa düşürülüp, fuhuş batağına sürüklendiriliyor. Bu yüzden bilgisayar evin ortak alanında bulundurun ve çocuğunuzun internette ne yaptığını nereler ile yazıştığını kontrol edin” dedi.  


“ÇOCUKLARINIZA TEMBİHLEYİN”

Uyuşturucu maddenin lolipop şekerlerine enjekte edilerek ve ağrı kesici ilaç kutularına konularak gençlere verildiğini ve bu şekilde de gençlerin tuzağa düşürüldüğünü söyleyen yıldırım; “ Özellikle çocuklarınıza tembihleyin. Tanımadıkları hiç kimseden lolipop şekeri gibi renkli şekerlemeler almasınlar. Tanımadıkları hiç kimseden ağrı kesici dahi istemesinler. Çünkü bu iki ayaklı yaratıklar gençlerimizi, çocuklarımızı bu şekilde uyuşturucu batağına çekiyorlar” dedi. 

 

“ÇOCUKLARINIZDAN SEVGİNİZİ, İLGİNİZİ, BİLGİNİZİ EKSİK ETMEYİN”

Bonzai adı ile bilinen Sentetik Kannabinoid uyuşturucu maddesinin nesilleri kaybetmek adına yapılmış bir uyuşturucu olduğunu söyleyen Yıldırım; “ Bozai içinde fare zehri, saç spreyli ve çakmak gazı bulunan bir zehir karışımıdır ve bu karışım ada çayı ile karıştırılarak tütün gibi geçlere satılmaktadır. Bakıldığında ada çayı olarak görünen bu sentetik madde insanın kalp krizi ve vücudun bütün iç organlarını parçalayarak ölüme götürür. Halüsinasyon görmesini sağlar ve kişinin çeşitli suçlar işlemesini sağlar. Bu uyuşturucu maddeyi de ıslak mendil paketlerinde satmaya başladılar. Islak mendil paketleriyle genleri zehirliyorlar. Lütfen bunlara karşı da çocuklarınızı uyarın. Ve çocuklarınızdan sevginizi, ilginizi, bilginizi eksik etmeyin” dedi.

Yıldırım’ın ardından “AYBUDER” Açık Yaşamda Buluşalım Derneğinde tedavi gören iki genç sahneye çıkarak, uyuşturucuya nasıl başladıklarını ve neler yaşadığını izleyiciler ile paylaştı. Uyuşturucunun pençesinden kurtulan iki gencin anlattıkları izleyenleri derinden etkilerken, oğlunu uyuşturucudan kurtarmak için mücadele verdiğini söyleyen bir annen ise, yaşadıklarını izleyiciler ile paylaşması üzerine izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.