Çarşı EsnafıSilviya Projeniz Takdir Topluyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın küçük esnafın kalkınmasına yönelik çalışmalarını takdirle karşılayan çarşı esnafı, Işıklar'a teşekkürlerini ve önerilerini dile getirdi.

Çarşı EsnafıSilviya Projeniz Takdir Topluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri çarşı esnafı, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın esnafın kalkınmasına yönelik olarak başlattığı çalışmaları takdirle karşılıyor. Yer altı otoparkı projesi, Silviya Otel’in yıkılarak yeniden düzenlenmesi, PTT binasının kaldırılarak alana tiyatro ve sergi salonu yapılması ve New Center Alışveriş Merkezi’nin sahile geçiş noktası olarak yeniden düzenlemesi için başlattığı çalışmalarla yerel esnafın güçlenmesini hedefleyen Başkan Işıklar’ın projeleri, beğeni topluyor. Özellikle Silviya Otel’in yıkılarak yeniden düzenleme projesinin çok yerinde bir düşünce olduğunu belirten AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yalçın Yönet’in de aralarında bulunduğu bir grup çarşı esnafı, Başkan Işıklar’ı makamında ziyaret ederek hem teşekkürlerini hem de yapılacak düzenlemeler ile ilgili önerilerini dile getirdi.

Silviya Otel’in yerine yapılacak binada Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne de yer verilmesi konusunda talepte bulunan çarşı esnafı, topladıkları imzaları Işıklar’a iletti. Gerçekleşen ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici de hazır bulundu.

 

IŞIKLAR; “TAPU’NUN GELMESİNE KARŞI DEĞİLİZ”

Çarşı merkezinin canlı tutulması için esnafın bu konudaki önerisini oldukça sıcak bakan Başkan Işıklar; “Bir sene içerisinde çarşıda ciddi bir kalabalık ve yayalaşma olacak. Çarşıya insan hareketi getireceğiz. Tapu ile de karşılıklı görüşmelerde bulunarak, bu konuyu değerlendirelim. Biz Silviya Otel’in bulunacağı binaya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün gelmesine karşı değiliz. İki kat değil, dört kat yaparız. Üzerine tamamen cam ve meydanı gören bir teras kafe yapmayı planlıyoruz” dedi. Işıklar, yapılacak düzenlemeler ile ilgili projeleri çarşı esnafı ile paylaşarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.