Emniyet'ten yaşlılara özel uyarılar

Son zamanlarda yaşlılara karşı yaşanan suçları azaltmak adına yeni uyarılar geldi.

Emniyet'ten yaşlılara özel uyarılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, yaşlıların, istenmeyen üzücü olaylara karşı alacağı tedbirlere yer veriliyor.

Yaşlıların, tanımadıkları kişilere evlerinin kapılarını açmamalarının tavsiye edildiği açıklamada, "Zilinizi çalan kişileri kapı deliğinden dikkatlice gözetleyiniz. Böylece, kapının açılmasına izin vermeden karşılıklı olarak (yüz yüze) görüşebilirsiniz.

Telefon, her zaman erişebileceğiniz uzaklıkta olmalıdır. Telefon, geceleri yatağınızın yanında bulunmalıdır. Hafızasına da polis, jandarma veya itfaiye telefonlarını kaydediniz. Böylece, hırsızlık esnasında acele olarak polise ya da jandarmaya haber verme durumunuz doğar. Tabii ki bu, akrabalarınız, doktorunuz ya da komşularınız da olabilir." denildi.

Açıklamada, dolandırıcıların, çok nadir de olsa, hedefinin güvenini kazanmak amacıyla şık bir üniforma giyip, yetkili ve görevli olduklarını ima edebileceği vurgulandı. Her ne suretle olursa olsun, mutlaka eve gelen herkesten kimlik istenmesinin tavsiye edildiği uyarı yazısında, yaşlılara, eve gelen yabancı birisini (tamirci) eve almaları halinde, onu odanın içerisinde yalnız bırakmamaları da istendi.