En Özel Asker Bizim Asker

Pazartesi günü Olta Restoran'da yapılan kına gününün ardından Silivri'nin Özel Kınalı Kuzuları 1 günlük askerliklerini tamamladı.

En Özel Asker Bizim Asker
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Engelliler Derneği’nin organize ettiği, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nin destek verdiği engelli kardeşlerimiz, sembolik askerliklerini İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugayı’nda yaptı.

Başlarında Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar Davutoğlu ile Silivri’den iki otobüs ve iki minibüs ile yola çıkan kınalı kuzular ve aileleri kışlaya geldiklerinde büyük heyecan yaşadılar… İlk önce asker tıraşları yapıldı ve asker kıyafetleri giyildi. Her engelliye iki asker refakat ederek yine sembolik askeri eğitim aldılar.

Sıra yemin törenine geldiğinde heyecan doruğa ulaştı. Yeminlerini eden özel askerler annelerinin yanına geldi ve anneler kınalı kuzularına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Ellerine teskerelerini alan Silivrili özel askerlerimiz Doğan Can Bayıral, Kani Eskibaş, Özgür Kalabak, Günay Karabaş, Atila Temir, Ömer Ülküseven, Emrah Çağşar, Mustafa Yardım, Onur Aymak, Cüneyt Dönmez ve Ümit Karagöz sevinç içinde annelerine en güzel anneler günü hediyelerini verdiler “ANNEEEEE… BAK! BEN ASKER OLDUM” haykırışları aileleri gözyaşına boğdu.