İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Yıllık Çalışma Raporu Yayınladı...

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi Bir Yıllık Çalışma Raporunu Yayınladı.

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Yıllık Çalışma Raporu Yayınladı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin raporuna göre 2012 yılında toplamda 70 bin 758 hastaya, fakülteye bağlı bulunan Diş Hastanesinde müdahale edildi. Başta ağız sağlığı ve bilinçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüten fakülte, 2012 hasta sayıları ile Türkiye’de Ağız ve Diş Sağlığına verilen önemi ortaya koydu.

Ağız ve Diş Sağlığına Türkiye’de Ne Kadar Önem Veriliyor…

70 bin 758 hastanın 4 bin 280’sine dolgu, 3 bin 567’ine diş çekimi, 3 bin 030’una kanal tedavisi, 1 bin 246’sına pedodonti tedavisi, 1 bin 063’üne sabit protez, 227’sine hareketli protez, 250’sine implant cerrahisi için müdahale edilirken, 57 bin 95 kişi ise fakülteyi muayene ve diğer işlemler için ziyaret etti.

Tedavi işlemlerinde dolgu en fazla yapılan işlem olarak görülürken, diş çekimi ve kanal tedavisi, hastaların fakülteye geliş nedenleri arasında yoğunlukta görüldü. Bu sayılar arasında implant işlemindeki geçen yıllara oranla yaşanan artış, implant tedavisinin son derece güvenilir ve doğal diş yapısına en uygun işlem olduğunun bir kanıtı olarak düşünülüyor.

Engelli Çocuklar İçin Özel Klinik

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi; Diş Hastanesinde gerçekleşen tanı ve tedaviler dışında birçok sosyal sorumluluk projesine de imza attı. Bu projeler kapsamında Bahçelievler, Bakırköy, Güngören ve Bağcılar çevresinde toplamda 75.000 öğrenciye diş taraması ile ulaşılırken, devam eden projeler ile 5 yılda 2 milyon öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca Engelli çocuklar içinde okullarda gerçekleştirilen taramalarla birlikte, tedavisi ve müdahalesi zor olan durumlar için fakülte bünyesinde özel rehabilitasyon uzmanlarının da yer aldığı bir klinik açıldı.