İBB Belediye Başkanı İmamoğlu: 'İstanbul en az 2 hafta tecrit süresi yaşamalı'

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamış olduğu verilere göre, vaka sayılarının en fazla olduğu il İstanbul olarak açıklandı. Bu durum İstanbulluları tedirgin ederken, İBB Başkanı İmamoğlu, sokağa çıkma yasağının getirilmesi isteğini bir kere daha tekrar etti.

İBB Belediye Başkanı İmamoğlu: 'İstanbul en az 2 hafta tecrit süresi yaşamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu verilere göre, vaka sayılarının en fazla olduğu il İstanbul olarak açıklandı. Bu durum İstanbulluları tedirgin ederken, İBB Başkanı İmamoğlu, sokağa çıkma yasağının getirilmesi isteğini bir kere daha tekrar etti.

2 HAFTA YASAK GELMELİ

İmamoğlu, katıldığı programda sokağa çıkma yasağı ile ilgili konuşan İmamoğlu, İstanbul için en az 2 hafta sokağa çıkma yasağının getirilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul’un ilçe ilçe karantina altına alınmasının salgın için yeterli bir önlem olmayacağını ifade ederek, “İstanbul en az 2 hafta tecrit süresi yaşamalı” dedi.

İmamoğlu açıklamasında, topyekun karantina uygulamasının yapılması gerektiğini ifade etti. 2 – 3 hafta karantinanın İstanbul için şart olduğunu ve bir an önce bu kararın alınması gerektiğini, “İstanbul, ilçe ilçe karantinayla bir çözüme ulaşamaz. Topyekun bir sokağa çıkma yasağı gerekiyor. İlin pandemi kurulunda da genel kanaat İstanbul'un derhal en az 2-3 hafta karantinaya alınması yönünde. Bu şart. Dünya çapında da bizim ölçeğimizde şehirlere baktığımızda, hepsi ‘sıkı tedbirler almalıydık’ diye bizi uyarıyor” şeklinde açıkladı.

İSTANBUL’DA EN ÇOK VAKA HANGİ İLÇELERDE VAR?

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu İstanbul koronavirüs haritasına göre vakalar ağırlıklı olarak kıyı ilçelerinde daha fazla. Vakanın en fazla olduğu ilçeler şu şekilde:

Kadıköy
Eminönü
Beşiktaş
Şişli
Mecidiyeköy
Üsküdar
Ümraniye