İHH Suriyeli çocuklar için harekete geçti

İHH Silivri Şube Temsilcisi Mikail Yıldırım, bugün düzenlediği basın toplantısı ile Suriye için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

İHH Suriyeli çocuklar için harekete geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İHH Silivri Şube Temsilcisi Mikail Yıldırım, bugün düzenlediği basın toplantısı ile Suriye için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına İHH Silivri Şubesi de destek verdi. Vakfın Silivri temsilcisi Mikail Yıldırım, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Silivrilileri kampanyaya destek vermeye davet etti.

 

Alibey mahallesi Zait Kaynar Sokak’ta bulunan vakıf binasında bugün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Yıldırım, “Suriye’ye vakfımızın yönetimi ve üyeleri ile birlikte gittik. Savaş bölgesinde incelemelerde bulunduk. Vakfımız Suriye’de savaş mağduru olan Suriyeliler için yardım kampanyası başlatma kararı aldı. Silivrili vatandaşlarımızdan da kampanyaya destek vermelerini rica ediyoruz. Özellikle bölgedeki çocuklar için battaniye ve evde kullanmadığınız çocuk kıyafetlerini bağışlayabilirsiniz. Bu onlar için hayati önem taşıyor” dedi.

 

Vakfın Silivri temsilcisi Mikail Yıldırım konuşmasının devamında şunları söyledi:

“İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Silivri Şubesi olarak Suriye için bir kampanya başlattık. İHH vakfının Silivri temsilcisiyim. İsmim Mikail Yıldırım.Şu anda Suriye’de 23 tane büyük kamp var.İHH vakfının Suriye’de 3 tane mobil fırını bulunmaktadır. Bunların 1 tanesi Türkiye’de, 2 tanesi de Suriye’nin içerisindedir. Yaklaşık 30 gün önce Suriye’de bulunuyordum. Savaş bölgesine gittik. Duymuşsunuzdur; 3 gün önce İHH ile Suriye’de gözlemlerimiz oldu. Çocuklar şu anda soğuktan ölüyorlar. Birkaç ay önce ulusal basında çıktı. Kedi ve köpek eti yenmesi için alimle fetva verdiler. Biz de İHH Silivri şubesi olarak buradaki çocuklara en kısa zamanda battaniye ve 0-16 yaş grubu çocuklar için elbise göndereceğiz. Yaklaşık 20 gün önce 1 tır gönderdik. Şu anda hedefimiz 2 tır ile yardım göndermek. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Depomuzda 1 kamyondan fazla malzememiz birikti.   

Cuma gününe kadar en az 1 tır daha göndermeyi düşünüyoruz. Bu konuda Silivri’de olan bütün kardeşlerimizden yardımlarını bekliyoruz. Evlerinde kullanmadıkları çocuk elbiselerini mutlaka bize ulaştırsınlar. Özellikle battaniyelere çok ihtiyacımız var…

İHH olarak şu anda Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu projenin adı “Her sınıfın bir yetim kardeşi var.” Bu proje çerçevesinde bölgemizdeki okulları dolaşıyoruz. Ziyaret ettiğimiz bütün okullarda ilgi ile karşılanıyoruz. Bu proje ile birlikte tespit ettiğimiz 200 milyon yetim çocuk var. Bu rakam Türkiye nüfusunun 3 katı büyüklüğü demek. Yaklaşık 100 milyon çocuk korunmasız. Hiçbir kurumun koruması altında değil ve sokaklarda yaşıyorlar. Özellikle Uganda’da bulunan yetim çocukların yüzde 80 oranında bir bölümü AIDS hastası veya HIV Pozitif. Bu çocukların ellerinden tutmamız lazım. Bu çocuklara bizler sahip çıkmaz isek görüyorum ki misyonerler sahip çıkıyorlar. Hatta dinlerini bile değiştirtiyorlar. Bunlara tanık olduk. Afrika son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Afrikalı çocukları ziyaret ettik. O bölgede her gün çocuk kayıpları yaşanıyor. Bunlara da tanık olduk. Bu çocukların organ ve fuhuş mafyasının eline düştüklerini tespit ettik. Bu konuda da yetim çocuklar ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. MEB destekli projemiz kapsamında yapılacak 90 TL’lik bağış onlar için umut ışığı olabilir. Ayda 90 TL olarak belirlediğimiz bağış miktarı ile her bir bağışçı bu çocuklara el uzatmış oluyor. Sizler için küçük görünen bu rakam onlar için oldukça önemli. Giyim, gıda ve diğer temel ihtiyaçları bu yardımlar ile karşılanıyor.”