Işıklar Halk Toplantılarına devam ediyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın tüm mahallelerde gerçekleştireceği halk toplantısının ikincisi Ortaköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Işıklar bölgeye yapılması düşünülen Kapalı Pazar Yeri, Düğün Salonu ve meydan düzenlemesi çalışmalarını mahalle sakinleriyle paylaştı.

Işıklar Halk Toplantılarına devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen Halk Toplantıları devam ediyor. Kavaklı’nın ardından Ortaköy Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısı, yoğun katılımla gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’, ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı toplantıda, bölgeye yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan’ın konsey çalışmaları hakkında ayrıntılı bir sunum yaptığı toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan da yapılan ve yapılması düşünülen hizmet ve projeleri teknik açıdan dile getirdi.  

 

“GIDA BANKASI İLE 2587 AİLE 11.998 KİŞİYE YARDIM YAPIYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ortaköy Mahallesi’nde yaptığı konuşmasına şöyle başladı; “Değerli Ortaköylü hemşerilerim, bu akşam bugüne kadar Ortaköy’de yapılan ve bundan sonra yapmayı planladığımız hizmetleri sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak için buradayız. Bu güne kadar yapılan çalışmaları ve bundan sonra Ortaköy Mahallemizde yapılacak yeni yol düzenlemeleri, Kapalı Pazar yeri ve Düğün Salonu hakkındaki görüşlerimizi ve sizin görüşlerinizi paylaşmak için toplandık.” Silivri Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çalışmalarını anlatan Başkan Işıklar; “Öncelikle sizlere, yaptığımız önemli çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Belediyemizi tarafsızca, sadece ihtiyacı olana yardım yapar duruma getirdik. Bunu 14 aydır düzenli şekilde, kimseye göstermeden ve kimseye refüze etmeden yapıyoruz. İlçemizde artık yatağa aç giren insanımız yok. Onları düzenli bir yardımlaşma anlayışıyla, Gıda Bankasıyla tanıştırdık. Her ay düzenli olarak bu insanlarımızın tenceresinde kaynatacak yiyeceğinden, temel ihtiyaçlarına, çoluk, çocuğunun önlüğünden tutun da, ayakkabısına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kendilerine bir kart verdik. Sadece alan, aldığını biliyor. Kimsenin ne reklamını yapıyoruz, ne de kimseyi refüze ediyoruz, ne de fakirliğini yüzüne vuruyoruz. Biz olsakta, olmasak da devam edecek bu sistemi oturttuk.  Belediyeyi, Silivri’de insan onuruna yakışır bir şekilde yardım yapar duruma getirdik. Yardım alan hane sayısı 2587, yardım alan hane halkı insan sayısı 11.998. Bu sistemle bu ailelere her ay düzenli yardım yapıyoruz. Türkiye’de bu işi yapan 5 belediyeden biriyiz. Bizi örnek alarak, gelip yerinde inceleyip bu yöntemi uygulamaya başlayan belediyeler var” dedi.

 

“İŞSİZLİK SORUNUNA EL ATARAK, ÖRNEK MODEL OLUŞTURDUK”

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi’nin işsizlere iş, işverenlere de nitelikli işçi bulduğunu belirten Işıklar şunları söyledi; İlçemizde en önemli bir diğer sorunun işsizlik olduğunu görerek, bu konuda da Kariyer İstihdam Ofisimizi hizmete açtık. Bir insanın işi olmadığı zaman, ona bir şey anlatamazsın. Terörün, yolsuzluğun yatağı da işsizliktir. Önce iş dedik ve Silivri’de örnek olacak bir model başlattık. İş müracaatında bulunan hemşerilerimizi eğitiyoruz, sertifikalandırıyoruz ve iş gücüne katılabilmesi için standartları yüksek hale getiriyoruz. Bir sıradan düz bir işçi olarak fabrikaya gitmesi var, bir de sertifika almış belli bir meslekte kendini geliştirmiş bir şekilde işe katılmak istemesi var. Bu kurslara katılanların tamamına yakını sertifikasını alıyor. İş arayanlara iyi şartlarda iş buluyoruz. Fabrikalarla görüşmeler yaparak hangi branşlarda nitelikli elemana ihtiyaçları olduğunu öğrenerek, hemşerilerimizi bu branşlarda yetiştirip, o işletmelerde çalışmalarını sağlıyoruz.”  

 

“YAŞLI VE ENGELLİLERİMİZİN TEDAVİ VE BAKIMLARINI ÜSTLENDİK”

Silivri’de 1100 engelli, 600 yaşlının ücretsiz bakım ve tedavisinin yapıldığını ifade eden Başkan Işıklar; “Silivri’de ilk defa Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. İlçemizde bulunan yaşlı ve engellilerimizin burada ve evlerinde düzenli bakımlarını yapıyoruz. Hasta nakil araçlarımızla alıyoruz ve bu merkezimize getiriyoruz, bakımlarını orada yapıyoruz. Gerekirse evinin temizliğini de yapıyoruz. İşte bu zor zamanlarında yaşlı, kimsesiz insanlarımıza psikolojik danışmanlık, fizik tedavisi, sosyal servis hizmeti, özel eğitim hizmeti ve de düzenli olarak sağlık takip hizmeti veriyoruz. Bu yaşlılarımızın hastaneden randevularının alınmasından, ilaçlarının düzenli olarak takip edilmesine kadar tüm hizmetleri veriyoruz. Engellilerimiz için de aynı uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Yavrularımızı burada düzenli olarak eğiterek, hayata kazandırıyoruz. Bu üç hizmeti de aynı anda yapan Türkiye’deki tek belediyeyiz” şeklinde konuştu. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi, Çanta’da bulunan Silivri Belediyesi Yaşlı Konuk Evi ve Tarımsal Araştırma çalışmalarından da söz eden Işıklar; “Silivri’de kamuyla insanları barıştırarak, bu hizmetleri insanların yüzüne vurmadan yapan bir mekanizma oluşturduk” dedi.

 

ORTAKÖYE YENİ MEYDAN, PAZAR YERİ VE DÜĞÜN SALONU

Ortaköy Mahallesi’nde yapılması düşünülen projeleri aktaran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;“Ortaköy’de yeni yol düzenlemeleri yaparak, yolun belli bir kısmını trafiğe kapatmayı düşünüyoruz. Yeni bir meydan düzenlemesi yaparak, buraya kooperatif binası ve muhtarlık binasını da katmak istiyoruz. Bir de mahallemizde Kapalı Pazar yeri ve Düğün Salonu inşaatı da başlatacağız. Bu konuda sizlerin de düşünceleri bizler için çok önemli” dedi. Toplantı, vatandaşlarla karşılıklı soru yanıt şeklinde devam etti. Ortaköy Mahalle sakinleri sorun ve taleplerini Başkan Işıklar’a hem sözlü, hem de yazılı olarak aktardı.