Işıklar 'Özel bir provokasyondur'

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, son günlerde sosyal medya üzerinden 'Silivri'de 30 bin hayvanın katledildi' haberinin tamamen yalan olduğunu ve karalama amaçlı olduğu belirtti. Başkan Işıklar 'En iyi yaptığımız bir hizmeti sabote etmek için tam seçim üzeri yapılmış özel bir provokasyondur' dedi

Işıklar 'Özel bir provokasyondur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan “Silivri’de 30 bin hayvan katledildi” haberleri üzerine açıklama yaptı. Çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten Işıklar, seçim üzeri özel olarak yapılmış bir karalama provokasyonudur” dedi.

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA HAYVAN HAKLARI SAVUNUCUSU DERNEKLERLE PROTOKOL YAPTIK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sabah saatlerinde gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Başkan Işıklar “Daha önce ceza kesilen bir arkadaşımız bu oyunu yapıyor. Silivri’de 30 bin sokak hayvanı katledilmiş, Silivri’de 30 bin sokak hayvanı yok, böyle bir popülasyon yok, bu arkadaşımız çok hassas bir durumu sosyal medya üzerinden yayıyor. Sırf yediği ceza için kendi çıkarı için yapıyor. Sonra bir ihbarda bulunuyor, bizde bu arada Türkiye’de ilk defa hayvan hakları savunucusu derneklerle protokol yaptık. Tam bir entegrasyon, görevlerimizin bir kısmını onlara devrettik. Türkiye’de bir ilk yaptık. Düşüncem şuydu çokta nostaljik bir şey Hayvan mezarlığı yapalım. Sizin bir hayvanınız öldüğünde gömsün bir aidiyet olsun. Hayvan sevgisi oluşturalı istedik. Bunlarla ilgili olarak yazışmalarımız var. “

“TAM SEÇİM ÜZERİ SİYASİ BİR KARALAMA”

“Bu bahsedilen yer, eceli ile ölen hayvanların, herhangi bir kaza sonucu hayatını kaybeden hayvanların izole edilerek gömüldüğü alan burası, Akşam o gömülü hayvanları çıkarıyorlar, Kaymakamlık ta aldı bu hayvanları otopsiye gönderdi. Hangi tarihte ne zaman gömüldüğünü tespiti yapacak. Bu çok ahlaksızca yapılmış, kendi kafasına göre orayı burayı kazarak yapamaz bu işi, bunu yapan ruh hastası biri, normal bir insan bunu yapamaz. Bu kadar acımazsız bu kadar insafsız olamaz bir insan. Tam seçim üzeri siyasi bir karalama.”

“ORASI RESMİ DEFİN ALANI”

“Sokakta bulunan ölü hayvanları nereye atalım, onları paketleyerek izole ederek gömüyoruz. Orası resmi defin alanı, orası planlara işlenene kadar geçici bir resmi defin alanı.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

“Bu şahıslarla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu olay tamamen seçim üzeri yapılmış bir karalama, Silivri’de ameliyathanesi olan 4 tane veterinerin6 tane kamyonun bu kadar emekle bu işi yapan bir yerde en iyi yaptığımız hizmeti sabote etmek için yapılmış tam seçim üstü yapılmış özel bir provokasyon”