Işıklar Vali Mutlu'dan Roman Vatandaşlar İçin Ev İstedi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun bölgeye gerçekleştirdiği ziyarette, Silivri'de yaşayan Roman vatandaşlara konut yapımıyla ilgili söz aldı. Konuyla ilgili talimatlarını veren Vali Mutlu, çalışmaları başlattı.

Işıklar Vali Mutlu'dan Roman Vatandaşlar İçin Ev İstedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Silivri’ye gelerek ilçede bir dizi ziyarette bulundu. Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar önderliğinde, ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Mutlu, ilk olarak Klassis Otel’de gerçekleşen Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği’nin toplantısına katıldı. Sanayicilerinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Vali Mutlu tüm sıkıntıları tek tek dinledi. 

AKÇİL KARDEŞLER HUZUR EVİNE ZİYARET

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ziyareti süresince bölgede yapılan hizmetleri anlattığı Vali Mutlu’ya, ilçeyi yakından ilgilendiren sorunlar hakkında da detaylı bilgiler verdi. Sanayicilerle gerçekleştirdiği toplantının ardından Silivri Akçil Kardeşler Huzur Evi’ni ziyaret eden Mutlu, verilen hizmetlerle ilgili bilgi alarak, huzur evi sakinleriyle görüştü. 

ENGEL TANIMAYAN CAFE HİZMETE GİRDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın insan odaklı projelerinden biri olan Engelli Cafe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yaptığı açılış ile hizmet vermeye başladı. Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin Uygulama Çay Bahçesi olarak kullanılacak olan mekânda, garsonluk eğitimi alan engelli çocuklar çalışarak sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak. Hayata geçirdiği proje için Işıklar’ı tebrik eden Vali Mutlu, çalışmanın çok anlamlı olduğunun altını çizdi. 

KAPALI SPOR SALONU EKSİKLERİ YERİNDE TESPİT EDİLDİ

Vali Mutlu, İl Özel İdaresi tarafından 2008 yılında yaptırılan, iki kez sel baskınına maruz kalan ve kullanılamayan Kapalı Spor Salonu’nu da ziyaret etti. Onarım işi için çalışmaya başlayan yüklenici firma ile görüşen Vali Mutlu, çalışmaların hızlandırılması yönünde talimat verdi. 

ROMAN VATANDAŞLARIN EV SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yaşanan sel felaketinin ardından Roman vatandaşlar için Silivri Belediyesi tarafından oluşturulan konteynır yerleşim yerini ziyaret eden Vali Mutlu, burada Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Silivri Belediyesi tarafından yapılan 25 adet küçük müştemilat binaların sahiplerine teslim edildiği programda, Başkan Işıklar Roman vatandaşların daha sağlıklı koşullarda yaşaması için konut yaptırılması yönünde talepte bulundu. Işıklar’ın önerisine olumlu karşılık veren Vali Mutlu, TOKİ Başkanı’na gerekli talimatları vererek, roman vatandaşlara ev yapılması konusunda çalışmaları başlattı. Gerekli olan 17 dönümlük yer tahsisi için çalışmalar gerçekleştiren Başkan Işıklar, konut yapımı için yer seçeneklerini sunarak çalışmaların hızlanmasını sağlayacak. Konteynır bölgesinde açılan okuma yazma kursunda sertifika almaya hak kazanan 40 kişi de düzenlenen törenle sertifikalarını Vali Mutlu’nun elinden aldı. 

VALİ MUTLU IŞIKLAR’I TEBRİK ETTİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdiği Silivri Belediyesi Balık Lokantaları’nda (Yelken Restorant) yemek yedikten sonra, Silivri sahilini dolaşan Vali Mutlu, gerçekleştirdiği hizmetler nedeniyle Başkan Işıklar’ı tebrik etti. Çay bahçelerinde çay içen, yeni düzenlenen Atatürk Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Mutlu, yapılan çalışmaların insana dönük projeler olduğunu vurguladı. Silivri’ye üniversitelerin gelmesi konusunda önemli katkılar sağlayan Vali Mutlu, bu konuda en büyük çalışmayı Işıklar’ın gerçekleştirdiğini belirterek, çabalarını şükranla karşıladığını ifade etti. 

SERGİ ALANLARINI ZİYARET ETTİ

Son olarak Silivri Belediyesi 50. Yoğurt Festivali etkinlikleri kapsamında açılan sergi alanlarını ziyaret eden Vali Mutlu, sergilenen eserleri tek tek inceledi. Sergi sahiplerini tebrik ederek çalışmalarının devamını dileyen Mutlu, daha sonra Silivri’den ayrıldı.