Işıklar'dan belgeli cevap

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş'ın parti binasında 1/ 5000'lik planlarıyla ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısında, bazı vatandaşlar tarafından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın planlarla ilgili vatandaşlara bilgi vermediği şeklindeki suçlamalara Başkan Işıklar'dan belgeli cevap geldi.

Işıklar'dan belgeli cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Işıklar; “Bizi suçlayan arkadaşlar planlar yapılırken neredeydi?”


Göreve geldiği günün ilk haftasında muhtarlarla bir toplantı yaparak 1/5000’lik planlar hakkında bilgi verdiğini ardından da dört ay boyunca her köyde ekibiyle birlikte 5000’lik planı anlattığını hatırlatan Başkan Işıklar; “Bizi suçlayan arkadaşlar, İBB bu planları yaparken neredeydi?” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuyla ilgili şunları söyledi; “Biz kapalı kapılar arkasında toplantılar yapmadık, Belediye Başkanı olduğumun sekizinci gününde tüm muhtarlarla belediyede ilk toplantımızı gerçekleştirdim. 1/5000’lik planlar hakkında mecliste ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdim. Dört ay boyunca tüm köylerde, Planlama ekibimle birlikte vatandaşlarımız için bilgilendirme toplantıları yaptık. Son olarak da Silivri Belediyesi Planlama Çalışmaları isimli bir kitap bastırarak tüm köylerde dağıtımını gerçekleştirdik.”

Silivri Belediyesi teknik ekibiyle birlikte Silivri’nin tüm köylerinde ve mahallelerde bilgilendirme toplantıları yaptığının altını çizen Işıklar; “1/5000’lik planları kimler yapıyor? Kendi yaptıkları planları beğenmemişler! Bizi hemşerilerimize bilgi vermemekle suçlayan arkadaşlar; bu planlar yapılırken neden Büyükşehir’e gidip müdahalede bulunmamış? Biz hemşerilerimizi dinledik ve itirazlarımızı yaptık. Tüm köylere ve mahallelere gittik bilgiler verdik, şimdi askı sürecinde de ilçe genelinde toplantılar yapacağız” Dedi.

Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğü’nden açıklama

Akören, Beyciler, Bekirli, Çayırdere, Danamandıra, Küçüksinekli, Sayalar, Seymen Köyleri ile Yolçatı Mahallesine ilişkin olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesince hazırlanarak 05 Mart 2009 Tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları 27 Mart 2009 ile 27 Nisan 2009 Tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır.
Yine Büyüksinekli, Büyükkılıçlı, Çeltik, Fener, Kurfallı Köyleri ile Gazitepe ve Küçükkılıçlı Mahallelerine ilişkin olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesince hazırlanarak 14 Mart 2009 Tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları da İstanbul Büyükşehir Belediyesince 04 Mayıs 2009 ile 04 Haziran 2009 Tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır.
Söz konusu Silivri Köy ve Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarının askı süresi içinde Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar başkanlığında ve İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve ilgili Teknik Personelin katılımıyla Köy ve Mahallelerde planların tanıtımına ilişkin olarak bilgilendirme toplantıları yapılmış, itirazı olanlar ile muhtarlıkların İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdindeki itirazları alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine iletilmiştir.