İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) görevli 90 personelinin corona virüsü test sonucu pozitif çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde toplam 90 personelin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Personellerin tedavisi sürerken, yakın çalışma arkadaşları da ev karantinasına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) görevli 90 personelinin corona virüsü test sonucu pozitif çıktı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından, “85 bin personeli olan İBB, bağlı kuruluşları ve iştirak şirketlerinde toplam 90 personelimiz Covid-19 pozitif çıkmıştır. İETT, İSKİ ve İGDAŞ’ın da aralarında olduğu 13 şirketimizde vaka sayısı 64, İBB’de ise 26’dır. Personellerimizin tedavisi sürmektedir. Acil şifalar dileriz.” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, küresel salgın Covid-19’un Türkiye’de en çok etkilediği şehir İstanbul oldu. Toplam 85 bin personelin bulunduğu İBB ve şirketlerinde de 90 kişide ‘Yeni Coronavirüs’ vakasına rastlandı. İETT, İSKİ, İGDAŞ ve Metro İstanbul’un da aralarında bulunduğu 13 şirkette 64 personel, İBB’de ise 26 personelde virüs tespit edildi. Personellerin tedavileri sürerken, mesai arkadaşları da ev karantinasına alındı. İBB, virüsün ülkemizde görülmeye başlandığı ilk günden bu yana evden çalışma sistemini devreye soktu. Sistem, İBB ve şirketlerinde yaygın bir şekilde uygulanıyor.