Kırkıcı'nın paylaşımına yoğun tepki

Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, sosyal medya hesabından Türk Bayrağına sarılı şehit tabutlarıyla, paçavraya sarılmış terörist cenazelerinin fotoğraflarını birlikte paylaşmasına vatandaşlar tarafından tepki yağdı.

Kırkıcı'nın paylaşımına yoğun tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kırkıcı’nın paylaşımına ilk tepki MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın’dan gelirken, AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç’da sert bir dille tepkisini ortaya koydu. Kırkıcı’nın paylaşımına siyasilerin yanı sıra vatandaşlarda tepki göstererek, “ Bu vatanın birliği bütünlüğü için canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ile terörist leşlerinin aynı karede paylaşılması şehitlerimize saygısızlıktır” şeklinde yorumlanırken, bazı vatandaşların yorumları ise hakaret boyutuna ulaştı.

YALÇIN, "BİZE KURŞUN ATANA BİZ ÇİÇEK ATMAYIZ"

Türk Bayraklı şehitlerimizin fotoğrafını ve PKK bayraklı teröristlerin cenaze fotoğraflarını paylaşıp, "Bu çılgınlığı durdurmalıyız... Ölen her kadın da çocuk da, polis de, asker de, genç de bizimdir; gözü yaşlı her anne, her baba, her çocuk bizimdir! Bu oyunu bozmalıyız" diyen CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'nın sözlerine cevap gecikmedi. MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, "Bize kurşun atana biz çiçek atmayız" diyerek bu sözlere tepki gösterdi. İşte o açıklama:

"Devletimiz, bilindiği üzere PKK terör örgütünün yaptığı terör içeren eylemlerini sonlandırmak adına uzun zamandan beridir "daha önce hiçbir yapıya göstermediği hassasiyeti " bu yapıya göstermesine rağmen, maalesef ki söz konusu örgüt, çözüm adına üretilen hiçbir kararı kabul etmeyerek, insanları ve güvenlik güçlerini öldürmeye, etrafı yakıp yıkmaya devam etmiştir. Hatta Devletimiz, hatırlanacağı üzere, PKK yapısında bulun teröristleri pişmanlık yasası ile "devlete ve millete kazandırma yoluna dahi gitmiştir" ancak söz konusu teröristler, insan öldürmeyi, gizlice birçok yere silah ve mühimmat yığmayı ve terör estirme yolunu seçerek devletimize ve milletimize sıkıntı çıkarmaya devam etmişlerdir.

Fakat ilçemizdeki CHP'li meclis üyesi biri "sanki devletimiz tarafından yıllardan beridir çözüm adı altında hiç bir şey yapılmamış ve denenmemiş gibi, aşağıdaki yorumu sosyal medyada paylaşarak altına da Türk şehit cenazelerinin ve PKK militanlarının sempatizanlarının cenazelerinin bulunduğu fotoyu koymuştur. Ancak, kendisine buradan sormadan edemeyeceğim; Yukarıdaki yakarış ve temenni cümlelerinin içinde, yıllardır bu millete çektiren PKK Terör Örgütüne ait neden hiçbir eleştiri ibaresi yok?? Şimdi, herkes "tabiri caiz ise şapkasını önüne alıp düşünmeli" ve bu saatten sonra vatanımıza ve milletimize mermi atanlara "çiçek atamayacağımızı" anlamalıdır! Atatürk'ümüzün dediği , "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" sözünü Sn. CHP'li Meclis Üyesi arkadaşa hatırlatmak isterim. Devletimiz tarafından uzun yıllardır sunulmuş olan ve hatta gösterilen her türlü ortak çözüm çabalarına rağmen, kimse gocunmasın ama"Bize kurşun atanlara Biz çiçek atamayız". Devletimiz bu terör gruplarını temizlemek için ne gerekiyorsa her zaman gerekeni yapacaktır ve yapmalıdır da!"

KOÇ; BU NE CÜR'ET! BU NE CESARET!”

Kırkıcı’ya tepki paylaşımına tepki gösteren AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç;  CHP’li Belediye Meclis üyesi, ŞEHİTLERİMİZİ terörist leşleriyle bir tutuyor! Bu ne cür'et! Bu ne cesaret!” diyerek tepkisini ortaya koydu.