Kutlu Doğum haftası etkinlikleri başladı

Kutlu doğum haftası sebebiyle Silivri Belediyesi ve Silivri Müftülüğünce ortak organize edilen etkinliklerin ilki olan 'Kutsal Emanetler' sergisi Silivri Sahilinde başladı.

Kutlu Doğum  haftası etkinlikleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sahilinde kurulan çadırda Silivri’lilerin ziyaretine açılan sergiye Silivri Kaymakamı Salih Keser,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Silivri Müftüsü Mustafa Onat,Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar,Belediye Meclis üyeleri,Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş katıldı.

Silivri Sahilinde ziyarete açılan ve 3 gün sürecek olan serginin açılışında konuşan Silivri Müftüsü Mustafa Onat “Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Kutlu Doğum Haftası’nı Diyanet İşleri Başkanları kapsamlı bir şekilde kutlamak için çalışıyor.Bu bir hafta içerisinde konferanslarla, panellerle, ziyaretlerle Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar dağıtmak suretiyle Hastaneleri, çocuk ıslah evlerini, huzurevlerini, esnafımızı geziyoruz. Kutlu Doğum Haftasında, Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1989 yılından beri daha programlı olmak üzere kutlanmaktadır.Bizlere Bu organizasyonumuzda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Başta Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve ekibine,esnaflarımıza ,davetimize icabet eden siz Silivri’li kardeşlerimize teşekkür ediyorum.Bu haftamızın Ülkemize hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. ”dedi.

Sergi açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Türk Miletinin yüzyıllardır süre gelen bu cografya üzerinde İslamiyetin gelişmesini ,derinleşmesini veinsanlığa ulaşması konusundaki çabayı biz artık bundan sonra da aynı anlayışla vekarşılıklı hoşgörü içerisinde bunu sanki  başkasının tekelinde ,birinin korumasında din anlayışından öte bir cihanşümül bir semavi dinin son dinin ve peygamberinin bütün vecibelerini yerine getirecek şekilde anlayışını yaymak için elimizden geleni hepimizin yapması gerektiğini düşünüyorum.Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşırmış”dedi.

Serginin son konuşmasını Silivri Kaymakamı Salih Keser yaptı.Kaymakam Keser konuşmasında “Herkesin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum.Birlik, beraberlik, saygı ve ibadet özgürlüğümüz çerçevesinde hareket etmeliyiz. Kendi inancımız doğrulusunda nasıl hareket ediyorsak, başkalarının inançlarına da saygı duymalıyız. Çünkü inanç insanın kendisi ve Allah arasındadır.Camilerde İmamlarımız, Müftülerimiz bizlere dinin gereklerini anlatıyorlar. Eğer anlatılanlara uyarsak.dinin gereklerini yerine getirir ve mutlu oluruz.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere gül lokumu ve lokma dağıtıldı.