Meydanların ismi değişecek mi?

Silivri Belediyesi Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi Melih Yıldız Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'nun verdiği iki ayrı önergede iki meydanın isim değişikliği gündeme alındı

Meydanların ismi değişecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin verdiği önergede, “15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi büyük Türk Milleti’nin üstün direnişiyle önlenmiş olup bu uğurda canı pahasına mücadele eden ve şehit düşen vatan evlatlarının anısının yaşatılması adına ilçemizde bulunan Uğur Mumcu Meydanı’nın isminin Uğur Mumcu Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmek üzere gündeme alınmasını ve başkanlık makamına havalesini arz ederiz.” ifadeleri yer aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği önergede ise Lozan Antlaşması üzerine dikkat çeken önergede ise şu ifadeler yer aldı. “Türk ulusu adına milli mücadelenin anlamını, önemini taçlandırdığımız, topraklarımızdaki kaderimizin masada çizilen pergelle değil şehitlerimizin kanlarıyla yazıldığını tüm dünyaya haykırdığımızı 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Antlaşması’nın milletimizin tarihinde önemli bir zaferidir. Bu zaferin önemini gelecek nesillere aktarabilmek adına ilçemizde bulunan bir caddeye ve sahilde Atatürk büstünün arkasındaki parka isim olarak verilmesini ve ayrıca 24 Temmuz 1923 tarihinin kalın rakamlarla parka yazılmasını bilgilerinize arz ederiz.”
Her iki önerge de yapılan oylama sonucu İsim Tescil Komisyonu’na havale edildi.

Eyüp Can BALABAN