Nisan ayı meclisi gerçekleştirildi

Silivri Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunun ilk birleşimi gerçekleşti. Sakin geçen toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar çarşı meydanındaki yapılacak yeni düzenlemelerden bahsetti.

Nisan ayı meclisi gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Işıklar Silviya Otelin yıkılması konusunu ve PTT ile Zabıta binası ile ilgili yapılacak yeni düzenlemeleri anlattı.

Silivri Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısının 1. Birleşimi belediye meclis salonunda yapıldı. Her meclis toplantısında meclise önerge sunan AK Parti Gurubu’nun Nisan ayı meclisinde önerge vermemsi dikkat çekti.

SİLVİYA OTEL YIKILIYOR

Gündemde en dikkat çekici başlık Gündemin 9. Maddesi olan PTT Genel Müdürlüğünün yer takası talebi oldu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar çarşı meydanındaki Silviya Otelin yıkılacağını söyledi. Otelin altındaki dükkânlarla anlaşmaya varıldığını ifade eden Işıklar “Burada yapacağımız yeni düzenlemeyle Silivri Belediyesine ait Seyir Cafe yapmayı planlıyoruz. Otelin alt katındaki mülk sahipleri yeni düzenlemeyle yerlerinde kalacak. Silviya Otel 3 kat şeklinde yapılacak” dedi. Yeni projeyle zabıta binasının da buraya taşınacağı ifade eden başkan Işıklar, Zabıta burada daha rahat ve ferah bir şekilde hizmet verecek. ” dedi.

PTT ZABITA BİNASINA TAŞINACAK

Mevcut PTT binasının ise boşaltılarak Zabıta Binasına taşınması gündemde. Açılacak yere ise Silivri Müzesi, tiyatro sahnelerinin kurulacağı bir yer oluşturulacak. Projenin detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

OTOPARK’IN ÜZERİNE KENT ORMANI

Kapalı otopark projesi ise İSKİ binasının boşaltılmasının ardından faaliyete geçecek. Silivri AK Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş konuyla ilgilendiklerini ve birkaç gün içinde sonuç alacaklarını söyledi. Kapalı otoparkın hemen üzerinde lostra salonlarının bulunduğu yerde ise bir kent ormanı tasarlanıyor.

KABUL EDİLEN VE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin 1. Maddesi olan encümen üyeliklerine oy birliği ile Cengiz Aksu, Cafer Bilgiç ve Ahmet Yücegök seçildi.

Gündemin 2. Maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyonuna Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız, Doruk Bulut, Tamer Şişman, Metin Kaya seçildi.

Gündemin 3. Maddesi olan İmar Komisyonuna oy birliği ile Nazif Konuk, Taylan Memiş, Süheyl Kırkıcı, Zeki Tüfekçi ve Saffet Sert seçildi.

Gündemin 4. Maddesi olan Silivri Belediyesi kadrolarında derece değişikliğinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesi olan Silivri Gazitepe Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazların görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6.maddesi olan Silivri Küçükkılıçlı Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazların görüşülmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesi olan Sahipli hayvanların kayıt altına alınmasında mikroçiple kimliklendirmenin zorunlu hale getirilmesi ve mikroçip ücretinin alınmasının görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesi olan Silivri Belediyesi ile Bulgaristan’ın Velingrad şehri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesi olan PTT Genel Müdürlüğünün yer takası talebinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesi olan Silkent’in hisse satışının görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. Maddesi olan Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parseldeki yapı konusunun görüşülmesi konusu oy birliği ile İmar ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesi olan Silivri Belediyesi Belediyemizin hissedar olduğu gayrimenkul hisselerinin satışının görüşülmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesi olan Silivri Gazitepe Mahallesi, Karabayır Mevkii, 2 pafta, 336 nolu parselin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesi olan Silivri Belediyesi 2011 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.