Öğrencilerden Çevre Konulu Tiyatro Oyunu

Silivri Gazi İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 'Bir Deniz Masalı' isimli tiyatro oyunu önceki gün gösterime girdi. 35 öğrencinin denizlerdeki çevre kirliliğini anlattığı tiyatro gösterisinde mink oyuncular kostümleri ve performansları ile büyük beğeni kazandı.

Öğrencilerden Çevre Konulu Tiyatro Oyunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmara Denizinde yaşayan küçük bir balığın kirlilik nedeni ile temiz bir deniz arayışını anlatan ve dünyadaki çevre kirliliğini ve bu kirlilik nedeni ile bir çok deniz canlısının neslinin tükenmek üzere olduğunu vurgulayan tiyatro oyununda, Gazi İlköğretim okulu 5/C sınıfında okuyan 35 öğrenci büyük bir başarı gösterdi.

Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yazıcı ve çok sayıda öğrenci velisinin de izlediği oyunun sonunda Okul Müdürü Mehmet Yazıcı, 35 öğrencisi ile birlikte çevre konulu tiyatro oyununu hazırlayan ve yöneten sınıf öğretmeni Hülya Demirci’yi tebrik ederek çiçek verdi.

Yazıcı “Bir çok canlının nesli tükendi”

Öğrencileri ve Hülya öğretmeni kutlayarak, teşekkür eden Yazıcı, “ izlemiş olduğumuz bu oyunda öğrencilerimiz çok iyi bir performans sergileyerek, çevremizin ve denizlerimizin ne durumda olduğunu sizlere anlatmaya çalıştılar. Çok başarılı bir şekilde sergiledikleri bu oyunda da görüldüğü gibi, ülkemizde ve dünyada bir çok çevre felaketi yaşanıyor. Denizlerimiz, ormanlarımız, yeşil alanlarımız yok ediyor. Bu çevre kirliliği nedeni ile bir çok deniz ve kara canlısının nesli tükeniyor. Daha temiz bir dünya için çevremizi koruyalım ve bunu çocuklarımıza aşılayalım” dedi.