Özel öğrencilere Hidroterapi havuzu

Engelliler Haftası dolayısıyla Esen İBAK Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi. Programda öğrenciler, hazırlanmış oldukları gösterileri izleyicilere sergiledi. Program sonunda Engelli bireyler için yapımı tamamlanan Hidroterapi havuzu ilçe protokolünün de katılımıyla hizmete açıldı.

Özel öğrencilere Hidroterapi havuzu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esen İBAK Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin Konferans Salonu'nda gerçekleşen programı ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul öğretmenlerinden Eda Özçelik ve Okul Müdürü Nazım Öztürk birer konuşma gerçekleştirdi.
Programda İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar da bir konuşma yaptı. Kaymakam Bekârlar konuşmasında “Asıl engelin insanların bedenlerinde değil yüreklerinde olduğunu düşünüyorum. Hayatı yaşanılır kılmak için paylaşmak, işbirliği yapmak, uzlaşmak, sevgi üretmek sağlam yüreklerin tam yüreklerin işidir. Engelli dediğimiz bireylerin aslında yüreklerindeki bu eksikliklerin toplum hayatımızda nelere mal olduğunu hepimiz gözlemliyoruz. Engellileri anlamaya çalışmak insanın kendini anlamaya çalışmaktır. O yüzden bu haftanın bu anlayışa katkı sağlayacak bir farkındalık yaratmasını ve herkesin çevresinde daha dikkatli bakmasına vesile olmasını diliyorum ”dedi.
 
Öğrencilerin Hint dansının sergilenmesinin ardından yıl içerisinde yapılan faaliyetlerin olduğu slayt gösterisi gerçekleştirildi. İbrahim Orçin yönetimdeki Esen İBAK Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ritim grubu sahne aldı ve birinden güzel türküleri seslendiren öğrenciler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 
Okulun konferans salonundaki programın sone ermesinin ardından Emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Esen İBAK Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çocukların hidroterapilerinde kullanılmak amacıyla ilçe protokolünün destekleriyle yapılan kapalı yüzme havuzunun açılış töreni ve havuzun katılımcılar tarafından incelenmesiyle sona erdi.
Esen İBAK Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, AK Parti İlçe Başkan Vekili Elif Koryürek, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, SİAD üyesi Hüseyin Dertop, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Silivri Eski Belediye Başkanlarından Selami Değirmenci, Eski Belediye Meclis üyelerinden İnci Aydar, Esen İBAK Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi eski müdürü Mesut Özdoğan, Hayırsever İşadamı Adom Arakelyan ve eşi Alev Arekelyan ile öğrenciler ve aileleri katıldı.