Semerkand derneği kermesi açıldı

Semerkand Derneği Silivri şubesi 15 gün sürecek bir kermes düzenledi.

Semerkand derneği kermesi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün saat 12.00 de Silivri Kaymakamlığı arkasındaki boş alanda açılışı gerçekleşen kermeste açılış kurdelesini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi Rifat Kutlu ve Dernek Başkanı İbrahim Aras beraber kestiler.

 

Açılış programı Mehteran Takımının gösterisinin ardından Kuran tilavetiyle devam etti. Kermes açılışında bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar “Semerkand her yıl bu geleneği devam ettiriyor. Bu hayırlı bir gelenek, bunun altında yatan yoksula, ihtiyaç sahiplerinin hayatına bir ışık yakabilmek, onlara zor zamanında bir el uzatabilmek. Önemli olan Bu güzelim topraklar üzerinde kardeşçe birlik beraberlik içerisinde yaşabilmek, bu hayra vesile olan herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun, Kermesiniz bütün Silivri’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”dedi

 

Semerkand Silivri Vakıf Başkanı İbrahim Aras, SHA’na derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.”Kermesimiz 15 gün sürecek kermesimizin geliri Mimarsinan mahallesinde 150 kişi kapasiteli bir gençlik merkezimiz var, orada şu an mevcut öğrencilerimiz var. İstanbul Kalkınma Ajansı ile beraber kazanmış olduğumuz madde bağımlıları tedavi etme adına dezavantajlı gençleri hayata kazandırma adına 40 kişi kapasiteli merkezimi de mevcut, buradaki madde bağımlısı çocukları Bakırköy’de bulunan bir hastaneye götürerek tedavi ettiriyoruz. Onlara ayrıca Turizmcilik dersleri veriyoruz. Yabancı dil eğitimi veriliyor. Şu ana kadar 8 madde bağımlısı gencimizi tedavi ettirdik. Ayrıca Silivri’mizin çeşitli yerlerinde 5 tane bayan 8 tane erkek olmak üzere Vakfımıza bağlı derneğimiz var. Bunların hemen hemen hepsi kira, burada da çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 1500 Aileye kumanya dağıtıyoruz. Okula giden öğrencilerimize kılık kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Vakfımıza bağlı iki tane kermes atölyemiz var. Bu atölyelerde ablarımız 8- ay kala hazırlıklar yapıyorlar. Bizlere manevi desteklerini esirgemeyen Silivri Kaymakamımız Sayın Salih Keser beye, Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar beye, Ak Parti ilçe teşkilatına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Silivri Haber Ajansı’na teşekkür ediyorum ”dedi.

Kurdela kesimini ardından kermesi ziyaret eden misafirlere çeşitli ikramlar sunulurken el emeği göz nuru işlemeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.