SİAD,Başkan Topbaş'ı ziyaret etti

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde de başarılarının devamını dilediler.

SİAD,Başkan Topbaş'ı ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ederek yeni dönemde de başarılarının devamını dilediler. 

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’ı geniş katılımlı bir heyet ile yeni dönem için hem tebrik etmek,Hem de seçim öncesi derneğe ziyaret etmesinden dolayı iade-i ziyarette bulunmak amacı ile makamında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş “Büyük bir memnuniyetle söylemeliyim ki, Sayın Başkan seçim öncesi dile getirmiş olduğu 1/100 000’lik planda yapılan hatanın düzeltileceğini ve sanayi bölgelerimizin plan öncesi durumuna getirilmesi için çalışma yapılacağı yönündeki sözü için; çalışmalar başlattığını ve birlikte çözüme ulaşacağımızı söyleyerek, duruşundan şüphe dahi etmediğimiz, kendisine yakışır devlet adamlığı ile sözünün arkasında olduğunu teyit etmiştir. Sayın Başkan’ın Türk örf ve ananelerimize uygun misafirperverlikte, heyetimizi başköşede ağırlayarak, bizim zatı-âlilerine verdiğimiz önem ve değer kadar, kendisinin de bizlere vermiş olduğu aynı değeri müşaade etmekten mutlu oldum. Seçim dönemi sırasında, belki de Türkiye’de gösterilebilecek en hakkaniyetli, samimi ve tarafsız derneğin: Silivri SİAD olduğunu söylemem abes kaçmaz. Derneğimizin içinde, gayet doğaldır ki; hem iktidar partisine, hem de muhalefet partilerine sempati duyan veya üye olan arkadaşlarımız vardır. Seçim sırasında birbirlerine karşı kastı aşan konuşmaları olmuş olsa da, bu derneğimiz ile ilişkilendirilmeyecek bir gerçektir. Üyelerimizin şahsi düşünce ve konuşmaları, ne derneğimizin bir partiye yakınlığını, ne de kurumsal düşüncelerini yansıtır. Biz siyaset üstünde çalışmalarımızı sürdüren bir STK olarak; Ülkemize olan sevgimizi, devlet büyüklerimize olan saygı ve kibarlığımızı, Türkiye için doğru olanları söylemeyi; sürdüreceğiz. Ancak yaptığımız ziyarette İ.B.B.Başkanımız Sayın Kadir Topbaş; 24.Mart.2014’te bir yerel gazetemizde çıkan habere dayanarak üzüntüsünü dile getirmiştir. Bir üyemizin tamamen şahsi düşüncelerini dile getirdiği röportajda, Fener Köyü ile ilgili bir takım iddiaları basına yansımıştı. İ.B.B’nin 15.6.2011 tarih ve 1309 sayılı kararı ile bu iddiaların haksız olduğu görüşü, ilgili meclis karar yazısı ile tarafıma verildi. Bu karara göre üyemizin haksız görüşlerinin derneğimiz tarafından da reddedildiğini söylemek isterim. Her ne kadar bu söylemler ve haberler ile yakından uzaktan ilgimiz bulunmasa da,  24.03.2014 tarihinde yayınlanan gazete de çıkan haber tamamen üyemizin şahsi görüşleri olup, bu görüşleri derneğimizi değil kendisini bağlar. Yazıda iki yerde derneğimizin isminin geçmesi dolayısı ile bültenimizde bu konuyu da açıklığa kavuşturmak; şahsi düşüncelerin, derneğimize mal edilemeyeceğini vurgulamak ve konuyu kamuoyunun gözü önüne sergilemek istedim”dedi.