Silivri'de kar yağışı başladı

Silivri'de kar yağışı başladı. Üç gün etkili olacak yağış için Meteoroloji buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulundu. Sıcaklıkların 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Silivri'de kar yağışı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de sabah saatlerinde kar yağışı başladı.Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının yaklaşık 7 derece düşerek eksi değerleri bulması bekleniyor. İstanbul genelinde yarın ve cumartesi günleri de aralıklarla sürmesi beklenen yağışla, kar kalınlığı şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde 15, sahil kesimlerinde ise 5-10 santimetre arasında bir seviyeye ulaşacak.

Meteorolojik verilere göre; hava durumu bugün İstanbul ve çevresinde şöyle olacak: Parçalı çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyı kesimi aralıklı yağmur, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın da sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) 7 bin personel ve bin 347 aracın da dahil olduğu tüm birimleri ile görev yapacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 0

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 7

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların iç kesimleri ile zamanla il genelinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 5

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8