Silivri meclisine özlü sözler damgasını vurdu.

Silivri Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısını tamamladı. Birinci oturumu sakin geçen Silivri Meclisi 2 oturumda 2011 yılı faaliyet raporu görüşmesi tartışmalara neden oldu.

 Silivri meclisine özlü sözler damgasını vurdu.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AK Parti Meclis Üyesi,ve AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın faaliyet raporuyla ilgili özlü sözlerle birbirine göndermede bulunan konuşmaları meclise damgasını vurdu.

Nisan Ayı 2. Oturumunda görüşülen 2012 yılı faaliyet raporu ile ilgili kürsüde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Merkez ve Mahallelerde yapılan çevre düzenlemelerine, yol çalışmalarına, hayata geçirdiği ve girmeyi planladığı projeleri anlattı. Başkan Işıklar’ın ardından AK Parti Gurubu adına söz alan Metin Karkaş, faaliyet raporunda kayda değer bir hizmet olmadığını, içi boş bir faaliyet raporu olduğunu söyledi. AK Parti zamanında Büyükşehir Belediyesi tarafından Silivri’ye yapılan hizmetleri sıralayan Karakaş; “ Kiralık bir belediyede hizmet veriyorduk. Belediyemizi kiradan kurtardık, Adliye Binası, Devlet Hastanesi, Doğalgaz, Alt Yapı gibi hizmetleri Silivri’ye getirdik dedik. Siz 3 yıldır görevdesiniz ama orta da iki yol bir bahçe gerisi davul eğlence. ” dedi.

Karakaş; 2014’de kim şah kim piyon göreceğiz

Belediyenin 2011 yılı faaliyet raporunu eleştiren Karakaş, konuşmasının sonunda Başkan Işıklar’a özlü sözlerle göndermede bulundu. Başkan Işıklar’ın yaptığı çevre düzenlemelerini, Gümüşyaka Kapalı Pazar yerini, Risus Eğlence Mekânının yıkılmasını, Balıkçı Barınaklarının yıkımla karşı karşıya Olmasını, Kaldırımlara konulan babaların paslanmasını, yoların yeni yapılmasına rağmen çökmeler olduğu konularını eleştiren Karakaş; “ Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgârdan yardım gelmez. Oyun bitince şah’ta piyon’da aynı kutuya konur. Bu Silivri Kutusudur. 2014’de biz bunu göreceğiz. Kim şah kim piyon belli olacak. Çok Yaprak az meyve bu doğanın yasasıdır. Çok söz az iş buda insanın hatasıdır” özlü sözleriyle konuşmasını kapattı.

Karakaş; Başkan kandil simidi üretimine başladı sandım

2009 seçimlerinde Başkan Işıklar’ın söylediklerini hatırlatan Karakaş; “ Sayın başkan seçim meydanlarında ben siyah camlı arabalarla gezmeyeceğim. Yanımda korumalar olmayacak. benim resmimi afişlerde görmeyeceksiniz demişti. Hadi afişleri bir kenara bırakalım. Elimde bir kandil simidi kutusu var. Üzerinde de cami ve Belediye Başkanımızın resimleri var. bu kutu elime geçtiğinde Başkan kandil simidi üretimine başladı sandım” dedi.

Işıklar; Büyükkşehir’in hizmetlerinin dışında siz ne yaptınız?

AK Parti Meclis Üyesi Metin Karakaş’ın ardından kürsüye gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, da konuşmasına özlü sözlerle başladı. Benim sözel hafızam vardır, edebiyat okuduğum için sözlerle ilgili böyle bir şey gelişti diyen Başkan Işıklar; Metin Karakaş kardeşimle aramızda 10 yaş var. Kendisi benim kardeşim olur. Ben onun siyasi kaygılarını anlıyorum. Fakat kendisi az önce kürsüde Büyükşehir Belediyesinin Silivri’ye yaptığı yatırımlardan bahsetti. Ben buradan soruyorum Siz yönetimdeyken Silivri Belediyesi olarak Silivri’ye ne yaptınız? Üstüne birde bir sürü borç bıraktınız. Aradan üç yıl geçti ve çok şey değişti kardeşim… Alt yapı yaptık, belediye binası yaptık ama bunları Büyükşehir yaptı… İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olursun da yaparsın, Silivri Belediyesi olarak ne yaptın? Bir yol düzenlemesi mi yaptın. Üç beldede insanlar iyi ki kapatıldı beldeler hizmet görmeye başladık dediler. Teknik eğitim almadım, yolların düzenlenmesi ilgili bir bakış açısı var, dünyanın her yerinde yollar doğal taştır. Asfalt kanserojendir, taştan %30 pahalıdır. En iyi asfalt 5 sene gider. Bu taş 200 sene gidecek. Kaymakamlığın önüne asfalt döktürürüm bir günde diyorsun, itiraf ediyorsun. Madem yetkin var yaptırt o zaman Parkköy yolunu. Bak burada kendi ağzınla yakalandın. Ben sana 3 tane yol söyleyeceğim sende git o yolları yaptır. Ben burada seninde Belediye Başkanınım. Ben sana söyleyeceğim sende yaptıracaksın” dedi. 

Işıklar; Horoz öttü diye sabah olmaz

Karakaş’ın özlü sözlerine karşılık Başkan Işıklar’da özlü sözlerle cevap verdi. Bir insan kendiyle kavga etmeye başlarsa değerli oluğu kanaati oluşabilir. Biz kendimizle barışık olacağız. Ben kentimle de kendimle de barışığım. Horoz öttü diye sabah olmaz. Sabah olduğunu herkes söylemeli. Bir diş macununun kapağını açın ve tepesine vurun. Nasıl ki dışarı fırlayan macun kutuya geri girmiyorsa bizde Silivri’yi o duruma getireceğiz. Silivri’ye öyle kalıcı hizmetler yapacağız ki bir daha asla kaldığrılamıyacak” dedi.

Işıklar ve Karakş’ın konuşmalarının ardından oylanan 2011 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti.

Haber Fatma Sarıbıyık