Silivri Tek yürek oldu

Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarına karşı Silivri sesini yükseltti. Siyasi Parti,STK'lar ve bir çok derneğin öncülüğünde gerçekleşen basın açıklaması bugün Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Silivri Tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alana Türk Bayrakları ile giren grup Atatürk Anıtı önünde kendilerini bekleyen yaklaşık 1500 kişi tarafından alkışlarla karşılandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından grup adına basın açıklaması yapan Nurullah Arıkan şunları söyledi;

“Vatan toprağımızda 28 yıldır devam eden terör belasının yüzünden saha bir şehidimizin üzüntüsünü atlamadan diğer bir şehit haberinin yüreğimize kor olup düştüğü,küçücük bedenleri ile 1 yaşındaki Melisa’nın,3 yaşındaki Süleyman’ın 11 yaşındaki Sevgi ile birlikte 5 vatandaşımızın bombalı eylemlerde şehit edildiği 60 vatandaşımızın yaralandığı acı dolu günler geçirmekteyiz.

Bu gün burada kimliklerimizden arınarak Türk Bayraklarımız ile lanet terör örgütü ve destekçilerinin hain emellerine ulaşamayacaklarını bir kez daha vurgulamak için omuz omuza verdik.

Ülkemiz üzerinde hain plan ve pusu kuran kalleş terör örgütü ve Şemdinli kırsalında teröristlere kucak açanlar bilmelidirler ki,

100 yıl öncesinde kardeşlik birlik ve beraberlik içinde Kurtuluş savaşlarıyla bu zamana getirilen Türkiye Cumhuriyeti yine dil,din,ırk ayrımı yapmadan kardeşçe ilelebet yaşamaya devam edecektir.

Hain terör örgütüne bir kez daha sesleniyoruz.Her gün eylemlerinize devam etseniz de hainlik ile abad olunmaz.

Bu ülke Bölünmez,Bölemezsiniz,Böldürmeyiz

Hızla ayrıştırılmaya  çalışıldığımız şu günlerde,teröre sadece Askeri tedbirlerle değil,insani tepkilerle de darbe vurulmalıdır.Birleşme ve kardeşlik duyguları bu gibi organizasyonlar önderliğinde yeniden tesis edilmeli ve kuvvetlendirilmeli milli birlik ve beraberlik resmedilmelidir.

Bu akşam burada bu milli duruşu sergilemek adına toplanmış olan ve bu birlikteliğin sağlanmasında emeği geçen Gaziler Derneğine,MHP ilçe Teşkilatı ve Ülkü Ocaklarına,Memursen Hizmet kolu Sağlık Sendikasına ,Ak Parti İlçe Teşkilatına,Kamusen Hizmet kolu Türk Eğitim Sendikasına,CHP İlçe Örgütüne ,İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğine ve Silivri Belediyesine;

Başta söylediğimiz gibi tüm kimliklerimizden arınarak omuz omuza veren Silivri Halkına şükranlarımızı sunuyoruz.Bu davayı sizlerle birlikte içselletirilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.İnanıyoruz ki bu birliktelikler ülkemizi bölmeyi amaçlayanlara da yumruk olup inecektir.Değerli Kardeşlerim ,dostlarım ağabeylerim,ablalarım,iyi ki buradasınız,birlikteyiz,beraberiz,biriz,Kardeşiz.Ne Mutlu Türküm diyene ve kardeşçe yaşayabilene”dedi.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği üyesi Şerafettin Yıldırım, çatışmalarda şehit olmuş Mehmetçikler için dua okudu.

Atatürk Anıtına pankart açarak giren iki vatandaş tepki alırken, önce Ülkü Ocakları üyesi gençler tarafından açtıkları pankart toplandı akabinde Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı