Silivri'de 19 Mayıs Coşkusu böyle yaşandı

Silivri'de gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında konuşan Başkan Işıklar '19 Mayıs'ı yaşatma ısrarını ve inadını sürdürdüğünüz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İşte 19 Mayıs böyle kutlanır' dedi.

Silivri'de 19 Mayıs Coşkusu böyle yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, 19 Mayıs Cumartesi Günü gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü ile start aldı. Silivri Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; AK Parti Milletvekili Gülay Dalyan, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve kamu kuruluşları, oda temsilcileri, muhtarlar, izci grupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

DEV BAYRAK AÇILDI

Söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen Gençlik Yürüyüşünde açılan dev bayrak büyük alkış aldı. CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları’nın metrelerce uzunlukta olan dev bayrağı taşıdığı yürüyüşte, hep bir ağızdan marşlar söylendi. Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan bayrak ve tişörtlerle yürüyüşe katılan Silivrililer, bayram coşkusuna ortak oldu. Sahilde Atatürk Anıtı önüne toplanan kalabalık, önce saygı duruşunda bulunarak ardından da İstiklal Marşı’nı söyledi. Silivri İlçe Spor Müdürü Fikret Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, öğrenciler çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.

 

IŞIKLAR; “HEPİNİZ BİRER MUSTAFA KEMAL OLACAKSINIZ…”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festival alanında gerçekleştirilen kutlamalar öncesinde yaptığı konuşmasında; “19 Mayıs yedi düvele başkaldırmanın başlangıcı, 19 Mayıs bağımsız, özgür ve onurlu bir millet olmanın miladı. Uzun ince bir yol olan çağdaş Türkiye’nin, hukukun, adaletin ve özgürlüğün, kimsenin ötekileşmediği bir ülkenin başlangıç yolu. Bu yürüyüş durmayacak, unutulmayacak. Ünlü söz yazarı çok güzel bir türkü söyledi “Sarı Saçlım, Mavi gözlüm bir daha gel Samsun’dan” dedi. O çok anlamlı türkünün sözlerini bugün daha iyi anlıyoruz. O büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özlemine yazılmış bir türküydü. O bugün geri gelemeyecek ama siz hepiniz birer Mustafa Kemal Atatürk, hepiniz birer Halide Edip Adıvar, birer Nene Hatun olacaksınız. Bu Cumhuriyet değerlerini, ilelebet sonsuza kadar yaşayacağız, yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; her ne olursa olsun ötekileştirmeden, kimsenin kimseyi hor görmeyeceği, eşitlik ve refah içerisinde, hiçbir değerimizden vazgeçmeden yaşayacağımız huzurlu, mutlu ve sevgi dolu bir Türkiye özlemlerinizi gönülden paylaşıyorum. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu. Coşkulu kutlama için Silivrililere de teşekkür eden Başkan Işıklar; “19 Mayıs’ı yaşatma ısrarını ve inadını sürdürdüğünüz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. 19 Mayıs böyle kutlanır” dedi.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN MUHTEŞEM KUTLAMA

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları Ekibi, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müzik Grubu, Murat Mermer ve DJ Serkan küçük sırasıyla sahne alarak Silivrililere coşku dolu bir bayram yaşattı. Silivri’nin Şeker Nine’sinin de Atatürk şiirleri okuduğu 19 Mayıs kutlamaları, Silivrililer tarafından büyük coşku ve alkışlarla izlendi. Gece dakikalarca süren Havai fişek gösterisiyle son buldu.