Silivrili Çocuklar Bayramlarını Doyasıya Yaşadı

Silivrili çocuklar bu yıl da Silivri Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde oyunlar, sürprizler ve hediyelerle renkli ve coşku dolu bir bayram yaşadı.

Silivrili Çocuklar Bayramlarını Doyasıya Yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Silivrili çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, sahilde oyun ve aktivite alanları oluşturan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gün boyunca çocuklarla vakit geçirerek, onlarla birlikte boyama yaptı.  Kordon boyunca renkli, bir o kadar da keyifli bir gün geçiren minikler, palyaçolar eşliğinde eğlenceli saatler geçirdi. Yüz boyama standında yüzlerini boyatan, çizgi film kahramanlarıyla dans ederek şişme oyun alanında bol bol eğlenen çocuklara, gün boyunca birçok sürpriz hediye ve ikram dağıtıldı.
 
IŞIKLAR; “CUMHURİYET VE ÇOCUK İFADELERİNİ YAN YANA GETİREN ANLAYIŞA BİNLERCE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çocuk Şenliği’nde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Büyük Önderimizin huzurunda çelenk sunumundayken de aynı duyguları hissettim. Hepimiz çocukluk yıllarımızda yaşadığımız, o zamanın bizlerde bıraktığı anıları, yaşımız kaç olursa olsun bugün tekrar ediyoruz. Bu cumhuriyetin 96 yıl önce kurucu meclisini kuran irade, 2000 yıldır süre gelen tarihimizin en önemli sayfalarını yazdı o gün. O gün bir milletin uyanışı yaşanmıştır. Her yanı itilaf devletlerinin işgal ve baskısı altındayken, Türkiye’nin kalbinde Ankara’da bir kurucu meclis halkın bitmek tükenmeyen bilmez bağımsızlık, özgürlük, vatan, millet sevgisi ve aşkını, ete kemiğe büründürmüş. 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş iradesinin verildiği gün. Kurtuluş Savaşı bu meclisin iradesi ve yönetiminde gerçekleşti. Burada en önemli olan, cumhuriyetin kuruluşunun çocuklara armağan edilmesi! Ogün verilen bu mesajı, bugün daha iyi anlıyoruz. Çocuklarımızın nasıl bir öneme ve değere sahip görüldüğünü, cumhuriyeti yaşatacak nesillerin çocuklar olduğunu söylerken, bugün gündemde tartıştığımız konulara baktığımızda insanın içinde utanmak geliyor. Dünyada sadece bir tane çocuk bayramı var! Cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük, vatan, millet ve çocuk! Bu ifadeleri yan yana getiren anlayışa bugün binlerce teşekkür ediyorum. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşasın. Hepimiz çocuk sevgisini, çocuk ruhunu sonsuza kadar koruyacağız. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Kurucu iradeyi bir kez daha yürekten selamlıyorum. Nice yıllara, nice cumhuriyet bayramlarına, nice 19 Mayıslara, nice 23 Nisanlara! Bağımsız, özgürlüğüne düşkün, toprağının her karışını korumaya, birlik ve beraberlik içinde olmak için mücadele eden her yurttaşıma selam ve sevgilerimi sunuyorum. Silivri’de yaşamayı güzel kılan, bizi büyük bir aileye dönüştüren işte bu duygu! Kimsenin içinden Türkiye milletinin vatandaş olma ruhunu alamazlar! Barış ve huzur içerisinde, farklılıklarını zenginlik sayarak, hoşgörü ile yaşamayı Silivri’de gerçekleştiren siz büyük aileme teşekkür ediyorum. Sonsuz sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”
 
RENGÂRENK SAHNE PROGRAMI
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin Çocuk Keman, Bale, Piyano ve Halk Oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı şenlikte, Volkan Yaran yönetimindeki Silivri Belediyesi Çocuk Korosu Anadolu’dan Ezgiler isimli bir konser verdi. Ailelerin fotoğraf çekmek için birbiriyle yarıştığı Çocuk Şenliği’nde, minikler rengârenk kostümleri ve dans gösterileriyle sahile renk kattı.
 
ÇOCUK TİYATROLARI SAHNELENECEK
Silivri Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 23 Nisan’a özel hazırladıkları çocuk oyunlarını 24 Nisan Pazar Günü sahneleyecek. Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda sahnelenecek oyunlar, 10.00- 12.00 ile 15.00- 18.00 saatleri arasında çocuk izleyicileriyle buluşacak.