Silivrispor Tarih Yazdı

İlçemizi yıllarca profesyonel liglerde temsil eden Silivrispor, 1993-94 Futbol sezonu düştüğü 3.lige, 18 yıl aradan sonra tekrar merhaba demenin coşkusunu doyasıya yaşarken ilçeye de adeta bayram havası yaşattı. Sakarya'da Atatürk Stadı'nda Merinos Final maçını izleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 'İlçemize büyük coşku yaşattınız, sizleri yürekten kutluyorum' dedi.

Silivrispor Tarih Yazdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 3. Lig yolunda final maçını Sakarya’da yapan Silivrispor’u yalnız bırakmadı. Silivri’den toplam 16 otobüs kaldıran ve Silivrispor taraftar grubu Kasaba’nın da dahil olduğu tüm Silivrili sporseverleri bizzat yolcu eden Başkan Işıklar, ardından CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Sakarya’ya yola çıktı. Yola çıkan tüm otobüslerde Silivrili sporseverlere hazırlatılan kumanyalar ikram edildi. 

 

İŞTE TARİHİ KADRO

Silivrispor’u 18 yıl aradan sonra profesyonel lige taşıyarak, Silivrispor tarihine adını altın harflerle yazdıran kadro. Kulüp Başkanı Mustafa Saral ve Yönetim Kurulu arkadaşları, Teknik Direktör Tekin Aslıhan, Yardımcı Antrenör Serhan Sezginer, Kaleci Antrenörü Erol Ayçiçek, Masör Selahattin Pazarlı, Malzemeciler Kenan Şentürk, Ünal Yavuz, Futbolcular Özgür Kurt, Aydın Tuna, Ali Yavuz Akkaya, Fatih Yorulmaz, Vahit Yaşar, Musa Doğan, Metin Erdem, Metin Paluli, Yunus Yaşar, Cemal Elver, Okan Ünver, Gökhan Küçük, Volkan Ersucan, Ersal Akaydın, Nazif Şener, Mehmet Ramoğlu, Burak Çayır, Feyyaz Erik, Gençay Kenar ve Kaleciler Hamdi Yılmaz, Şener Şentuna. 

 

BAŞARI SERÜVENİ SEÇKİN HOTEL’DE START ALDI

Sakarya Kampı öncesi Silivrispor kafilesini tek tip takım elbise ile uğurlayan Belediye Başkanı Işıklar, takıma adeta moral dopingi yapmıştı. Sakarya Seçkin Hotel’de Merinos maçı kampını yapan kırmızı lacivertliler, Sakarya halkının büyük ilgisini çekerken, özellikle maç günü zemin kontrolü için sahaya takım elbiseleri ile çıkan Barbaros torunları, rakibini psikolojik olarak etkiledi ve adeta maça (1-o) önde başladı.

 

ATATÜRK STADI’NDA PANKART LARIMIZ YERİNİ ALDI

Bursa’da Emirdağ maçı öncesi olduğu gibi, Sakarya Atatürk Stadı’na başarı pankartları astıran Başkan Işıklar, spor kamuoyunun takdirini topladı. Belediye Başkanı Işıklar ve Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu’nun başarı dileyen pankartlarının yanı sıra Silivrispor Yönetim Kurulunun Efsane Sakarya için astığı pankart Sakarya Yerel basınında yer aldı.

 

İLÇE PROTOKOLÜ SİLİVRİSPOR’U YALNIZ BIRAKMADI

Silivrisporumuzu, Sakarya’da tarihi maç öncesi İlçe Kaymakamı Salih Keser ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yanı sıra siyasi parti ilçe başkanları, Kulüpler Birliği Başkanı, Eski Belediye ve Kulüp Başkanları, İlçe Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Müdürü, Silivri Amatör Kulüplerinin Başkanları ve Yönetim Kurulları, Mahalle ve Köy Muhtarları, Spor ve Eğitim camiası, Fenerbahçe ve Sakarya tribün grupları ile her zaman olduğu gibi 12.adam Silivrispor taraftarları, Sakarya’yı adeta Silivri Stadı’na çevirerek yalnız bırakmadılar.

 

SİLİVRİSPOR SAHADA TARAFTAR TRİBÜNDE COŞTU

3.lige yükselme final maçında Merinos önünde tek kale oynayan temsilcimiz Silivrispor, gol yollarında doksan dakika topu ağlarla buluşturamazken, 12. Adam maç boyu hiç susmayarak Sakarya Atatürk Stadı’nı Silivri Silivri sesleri ile inletti. Uzatma bölümünde 113. dakikada Ali Yavuz’un estetik kokan akıl dolu vuruşu Merinos’un tüm hayallerini yıkarken, oyuna sonradan giren genç Nazif’in 116. dakikada gelen golü Silivrispor’a bayram havası yaşatırken, tribünlerdeki sevinç görülmeye değerdi.

 

SARAL HEYECANDAN YERİNDE DURAMADI

Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral heyecandan yerinde duramadı. Maç sonrası omuzlara alınan Saral, kısa süreli bir baygınlık geçirdi. Kulüp masörünün ilk müdahalesi ile kendine gelen Başkan Saral “Sakarya’da güçlü Merinos önünde bizleri en iyi şekilde temsil eden futbolcularımı alınlarından öpüyorum. Bizlere her zaman büyük güç veren Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, tabii ki taraftarımıza sonsuz teşekkürler” dedi.

 

BALCIOĞLU “BÜYÜK MUTLULUK”

İlçemizin buna ihtiyacı vardı diyen Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu şunları söyledi. “İlçe olarak buna fazlası ile ihtiyacımız vardı. Bu büyük mutluluk ve bu büyük gururu bizlere yaşatan Silivrispor camiasına yönetim kurulundan – futbolcusuna, teknik heyetten – malzemecisine kadar teşekkürlerimi sunuyorum. Silivri’yi adeta Sakarya’ya taşıyan, Silivrispor’a çok büyük katkı sağlayan Belediye Başkanım Sayın Özcan Işıklar’a şahsım, Silivrispor ve tüm kulüplerimiz adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Tarihçi Başkanımız döneminde Silivri tarihi hizmetleri yanı sıra tarihi zaferlere de imzasını atmaya devam ediyor. Ne mutlu Silivriliyim diyene” dedi.

 

BAŞKAN IŞIKLAR SAHAYA İNDİ

Maçın bitiş düdüğü ile Atatürk Stadı karnaval yerine dönerken, Silivri protokolü sahaya inerek ilçemizin adını 3.lige yazdıran Silivrisporumuzu tek tek kutladı. Başkan Işıklar “Sizlerle bir araya geldiğimiz yemekte, ziyaret ettiğim antrenmanda ve aranızda olamadığım Emirdağ maçında da telefonla dile getirmiştim. İlçe olarak sizlere çok güveniyoruz. İlçeye bambaşka bir hava bir heyecan yaşattınız. Tarih yazan maçlar vardır ve sizler bugün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yeri olan Sakarya’da, ilçemiz adına tarih yazdınız. Sizleri başta Kulüp Başkanımız Mustafa Saral olmak üzere tek tek kutluyorum. Silivri sizi heyecanla bekliyor. Akşama sahilde sizleri en iyi şekilde ağırlayacağız” diyerek verdiği talimatlarla Silivri Atatürk Heykeli karşısına sahne hazırlatma çalışmaları başladı. 

 

FUTBOLCULAR ZAFER SARHOŞU

Sahadaki kutlamaların ardından stattan ayrılan Silivrispor kafilesi, Silivri’ye dönüş yoluna geçti. Takım otobüsünde zafer şarkıları söyleyen Barbaros torunları Silivri’ye kadar marşlar söylerken, adeta zafer sarhoşu oldular.