Teröre karşı birlik yürüyüşü

Ankara'da düzenlenen teröre karşı birlik yürüyüşü başladı. Sihhiye Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Ulus'taki Birinci Meclis binasına yürüyor. Yürüyüşte "Teröre hayır, kardeşliğe evet" dışında bir slogana izin verilmedi

Teröre karşı birlik yürüyüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

On binler Ankara'da düzenlenen 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüdü. Teröre karşı birlik için Sıhhiye Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Ulus'taki Birinci Meclis Binasına doğru yürüyüşe geçti. İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı. Sıhhiye Meydanı'nda saat 17.00'de başlayan yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar kapatıldı.

Yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri, şöyle: HAK-İŞ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) 

TÜRK BAYRAĞI VE TEK SLOGAN 

Yürüyüşün yapılacağı 2 kilometrelik güzergah 21.00'e kadar araç trafiğine kapatıldı.Yaklaşık, 250 sivil toplum kuruluşunun katıldığı yürüyüşe siyasi partiler davet edilmedi. Pankart ve flamaların da yasak olduğu yürüyüşte sadece Türk bayrakları vardı."Teröre hayır, kardeşliğe evet" sloganı dışında bir slogan atılması durumunda yürüyüşü düzenleme komitesi, düdüklerle engellemeye çalışacak. 

BİR YÜRÜYÜŞ DE İSTANBUL'DA OLACAK

İstanbul’da 20 Eylül Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi   yapılacak.Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi, Yenikapı miting alanında 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da iştirak edecek.