Turan: Bayramlar Güzel Duyguların Perçinlendiği Günlerdir

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, yazılı bir mesaj yayınlayarak başta Silivri halkı olmak üzere, Yüce Türk Milleti ve İslam Âlemi'nin Mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı.

Turan: Bayramlar Güzel Duyguların Perçinlendiği Günlerdir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayramlar, insanların kardeşçe kucaklaştıkları, birbirlerine olan saygı, sevgi ve hoşgörünün perçinlendiği günlerdir. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Bayramların toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, günler olduğunu unutmamalıyız.

Bu nedenle, Mübarek Kurban Bayramı’nı, değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumumuzda barış ve huzur ortamının gelişmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmemize bir vesile olarak değerlendirmeliyiz.

Türk Milleti’nin gelenek ve kültüründe, zorda kalanlara destek olmak, öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, yaşlıları sevindirmek, mazlum ve yoksulu korumak, komşusu açken tok yatmamak vardır.

Tarihimizde bayramlarımız hep bir arada ve birlik içinde kutlanmıştır.

Başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere, Yüce Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramı kutlar, Yüce Rabbimizden bizleri daha nice birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımız güzel bayram günlerine ulaştırmasını dilerim.