Türkçe Olimpiyatları için hatıra para

Darphane, Türkçe Olimpiyatları için 2 bin adet hatıra para bastı.

Türkçe Olimpiyatları için hatıra para
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 2 bin adet hatıra para basarak satışa sundu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü.

100 TL'DEN SATIŞA SUNULDU

Hazırlanan paranın bir yüzünde Türkçe Olimpiyatları logosu, diğer yüzünde ise bu yıl seçilen 'İnsanlık el ele' sloganı yer alıyor. 925 ayar gümüşten yapılan ve nominal değeri 50 TL olarak belirlenen hatıra paralar 100 TL fiyatıyla satışa sunuldu. Toplam 2 bin adet basılan paralardan bin 200 tanesi çoktan satılmış. Kalan 800 adet hatıra paranın ise kısa süre içinde tüketileceği tahmin ediliyor. Hatıra paradan almak veya koleksiyonuna koymak isteyenler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Beşiktaş'ta bulunan satış mağazasına uğramaları ya da internet üzerinden sipariş vermeleri gerekiyor. Alınan hatıra paraların yanında, hangi tarihte kaç adet basıldığını da yazan bir orijinallik sertifikası takdim ediliyor.

Kültür, sanat ve milli değerleri korumayı ve yaşatmayı hedefleyen hatıra paraların hazırlanması ilgili bakanlıkların iznine ve onayına tabi olduğunu hatırlatan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, "Her yıl büyük bir heyecanla bekler hale geldiğimiz Türkçe Olimpiyatlarına biz de bastırdığımız bu paralarla destek veriyoruz." şeklinde konuştu.