UCLG Dünya Konseyi Floransa'da toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İtalya'nın Floransa kentinde gerçekleştirilen UCLG Ana Tüzük Toplantısı'nı yönetti.

UCLG Dünya Konseyi Floransa'da toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UCLG toplantılarına katılmak için dün sabah Floransa’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş akşam saatlerinde yapılan Ana tüzük toplantısını yönetti.

Toplantı sonrası Floransa Belediye Başkanı Mateo Renzi ile görüşen Kadir Topbaş UCLG üyeleri onuruna verilen resepsiyona katıldı. Daha sonra Sinyora Meydanı’nda ışık gösterisini izledi.

Başkan Topbaş bugün de Kongre Sarayı’nda yapılan açılış törenine katıldı. Törene dünyanın dört bir yanından gelen belediye başkanları ve yerel yöneticiler hazır bulundu.

Açılış öncesinde güne ikili görüşmelerle başlayan UCLG Başkanı Kadir topbaş, sabahın erken saatlerinde Kazan Belediye Başkanı Ilsur Methsin ve Harare Beldiye Başkanı Muvhadeyi Masunda arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına katıldı.

Daha sonra açılış töreni için kongre sarayına geçen Başkan Topbaş, burada da Paris Belediye Başkanı Betrand Delanoe ve İspanya Belediyeler Birliği başkanı Seville Belediye Başkanı Juan Zoido ile bir araya geldi. 
UCLG’nin en üst karar organı niteliğindeki Dünya Konseyi toplantısının açılışında konuşan Başkan topbaş, şehirlerin daha yenilikçi ve UCLG’nin ilişkilerde daha aktif olması gerektiğini söyledi. Dünya teşkilatının farklı fikirlere açık olması gerektiğini, önemli olanın görüşlerin ifade edilmesine imkan sağlamak olduğunu belirten topbaş, belediye başkanlarını Habitat III gündemine katkı sunmaya çağırdı.

Öğleden sonra yapılacak “Sürdürülebilir Bir Geleceğe Doğru Rio+20” başlıklı 1. Oturumda, Dünya Su Konseyi ile bir “Ortaklık Anlaşması” imzalanacak. Anlaşmayı, Dakar Belediye Başkanının oturum başkanlığında, Dünya Su Konseyi Başkanı sıfatıyla Loïc Fouchon ve UCLG Başkanı sıfatıyla Başkan Topbaş imzalayacak.

Başkan Topbaş, daha sonra UCLG Stratejisi Genel Oturumu’nda bir konuşma yapacak.