Vatandaş isyanda 'İSKİ görevini yapmıyor'

Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kilimoğlu Apartman sakinleri Bodrum katını basan lağım suları sebebiyle İSKİ'den şikâyetçiler

Vatandaş isyanda 'İSKİ görevini yapmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Apartman sakinleri durumu İSKİ’ye bildirmesine rağmen ilgili kurumun konuyu kulak arkası ettiklerini iddia ettiler.

Bodrum katını lağım sularının basmasının ardından İSKİ’ye müracaat edip yardım isteyen Kilimoğlu apartman sakinleri çaresiz. Her gün İSKİ’ye  giderek lağım suyunun çekilmesi için yardım istediklerini söyleyen apartman sakinleri “ Apartmanımızın bodrum katı lağım pisliğiyle dolu. Bazı dairelerde oturan arkadaşlarımızın doğalgazı olamadığı için kömür kullanıyorlar. Ama bodrum katı lağım suyu ile dolunca 15 gündür kömürlüğe inemiyorlar. Ayrıca lağım pisliği ve lağım kokusu yüzünden çocuklarımız ve biz mikrop kapacağız diye korkuyoruz” diyerek yardım istediler.

İSKİ’ye durumu defalarca bildirdiklerini söyleyen site sakinleri; İSKİ Yetkilileri bize yardımcı olmak yerine patlayan boruyu siz bulun biz gelip bağlarız. Yada Belediye Başkanına gidin. Belediye orada yol düzenlemesi yaptı için logar kapaklarının yerini bulamıyoruz. Siz yolu kazın logar kapağını ve patlayan boruyu bulun bizde gelip sorunu çözelim dediler. İSKİ’nin bulamadığı logar kapağını yada patlayan boruyu biz nasıl bulacağız. Ayrıca bu sorunun muhatabı belediye değil İSKİ’dir. İSKİ bize yardımcı olmamak için topu Belediyeye atıyor. Ayrıca biz o yolu izinsiz nasıl kazarız. Birde belediyeden ceza mı yiyelim yolu kazdık diye. Biz bu konuda 15 gündür çok mağduruz. ” diyerek yetkilileri göreve davettiler.

Diğer yandan konuyla ilgili Silivri Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçe genelinde yaptığımız her çalışmayı, ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütmekteyiz. Fevzi Çakmak Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz yol düzenleme çalışmalarımızda da, gerekli alt yapı çalışmalarını İSKİ yetkililerinin kontrolünde yaptık. Caddede kullandığımız rögar kapakları da bizzat kendileri tarafından verildi. Silivri Belediyesi Cadde üzerinde hiçbir kanal giderini kapatmadığı gibi, çalışmalarını İSKİ yetkilerinin kontrolünde gerçekleştirmiştir. Kamuoyuna saygıyla sunarız”