Vefatının 15. yıldönümü

Alpaslan Türkeş Vakfı Başkanı ve Alpaslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, 'Daimi milli birliği, vatan bütünlüğünü her türlü davanın üstünde tutmuş ve uğruna titizlikle çalışmak, her fedakarlığı yapmak gereken dava olarak görmüştür' dedi.

Vefatının 15. yıldönümü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alpaslan Türkeş'in vefatının 15. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Seval Türkeş, Alpaslan Türkeş'in hayatını Türk milletine hizmet ederek tamamladığını söyleyerek, Türk siyasi hayatında görev alarak başlatmış ve tamamlamış olduğunu ifade etti. Alpaslan Türkeş'in göreve geldiği günden beri bazı gayeleri kendine görev edindiğini kaydeden Türkeş, "En başta insana değer vermek ve insanı Cenab-ı Hakk'ın yarattığı en mukaddes varlık sayıp, bu varlığı insan sevgi ve haysiyetine hürmet zihniyeti ile kucaklamak. İnsanların manevi kalkınma, iman ve ahlak seferberliği ile donatılmadan bir toplumun güçlüklerinin çözümlenmesini mümkün olmayacağı inancı ile milletimizi uyarmaya, manen donatmaya gayret etmek. İnsan sevgisi, karşılıklı saygı, kardeşlik zihniyetine dayanan; iç barışı korumak, kollamak ve iç barışın teminini hedef alan bir gönül seferberliği açmaktır" ifadelerini kullandı.

Türkeş'in memleket insanları arasında hiçbir ayırım gözetmediğini kaydeden Seval Türkeş, "Daimi milli birliği, vatan bütünlüğünü her türlü davanın üstünde tutmuş ve uğruna titizlikle çalışmak, her fedakarlığı yapmak gereken dava olarak görmüştür. İnsanın mutluluğunu, insanın insan olarak yaşayabilmesini her şeyden önce hür olabilmesine bağlı saymıştır. Vatandaşlarımızın kanun önünde eşitliği ilkesi ile lekesiz, gölgesiz bir adalet düzeni kurulmasına önem vermiş ve bütün insanlarımızı içine alan sosyal güvenlik, sosyal adalet teşkilatının; fırsat eşitliği düzeninin kurulması davasını savunmuştur. Mukaddes gayeler ile çıktığı yolda, Türkiye'yi sarsan ve gittikçe artan ciddi tehlikenin bölücülük, anarşi ve iç savaş kışkırtıcılığı tehlikesi olduğuna daima işaret etmiştir" dedi.

Alpaslan Türkeş'in görev yaptığı süresince Türk milletinin bekası için gerekli ve doğru teşhisleri koyarak, gerekli ve doğru tedbirleri alma ve aldırma konusunda büyük başarılar sağladığını belirten Türkeş, "Ömrünü, son nefesine kadar milletine hizmet ederek tamamlamak nasip olmuş, mutlu ve huzurlu gitmiştir. Son zamanlarda Peygamber Efendimiz'in 'Birlikten kuvvet doğar, ayrılıkta azap vardır' hadis-i şeriflerini ve Mevlana Celaleddin Rumi'nin 'edep insanın dış görünüşüdür' sözünü sıkça tekrar erden Türkeş, ayrıca bugün için İslam'ın altıncı şartı konsa muhakkak 'haddini bilmek' olurdu diye serzenişti bulunurdu" şeklinde konuştu.

Seval Türkeş, Alpaslan Türkeş hayattayken, vefatı sırasında ve vefatı sırasında destekleyen, yolunda yürüyen, imanlı, çilekeş, vefakar dava arkadaşlarına selam gönderdi.