Yeni İş Kanunu Silivri'de Masaya Yatırıldı

Silivri Belediyesi, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığında İş Sağlığı ve Güvenliği konulu bir toplantı düzenleyerek iş adamı ve sanayicileri yeni kanun konusunda bilgilendirdi.

Yeni İş Kanunu Silivri'de Masaya Yatırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığında, Mega Saray Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgilendirmede bulunmak ve kamu ile özel sektörün hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya birçok sanayici ve iş adamı katıldı.
IŞIKLAR EKONOMİK VE FİZİKİ ŞARTLARIN ÖNEMİNİ VURGULADI
Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi Birim Sorumlusu Orhan Öpçin’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir konuşma yaptı. Işıklar; “Silivri’de iş üreten, kendi sermayesi ve alın terini ortaya koyan, hedefleriyle müthiş performans sergileyen, yaşanan krizlerle mücadele ederek daha çok demlenen ve geleceğe hazırlanan bir sanayi kesimi var. Bölgemizde 352 işletmenin olması bizim için avantaj. Türkiye’nin gayri safi hasılatının % 3’ünü üreten bir ilçenin sanayicileri ve yaşayanları olarak bu durumdan gerçekten çok memnunuz. Standartları daha da yüksek hale getirmek ve bunu kalıcı başarılara taşımak, çalışanlara ‘benim işim’ duygusunu kazandırmak ve üretime verilen katkıyı arttırmak çok önemli. Kişinin kendini oraya ait hissetmesi de hem ekonomik olarak tatminden hem de çalıştığı iş yerinin fiziki şartlarıyla kendini güvenli hissetmesinden geçer” dedi. 

KÜÇÜK KANUN HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Seminere konuşmacı olarak katılan ARME Araştırma Risk Yönetimi Mühendislik Eğitim ve İstisnai Danışmanlık Hizmetleri Danışmanı Avukat Gökhan Küçük, yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yükümlülükleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Kanunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini belirten Küçük, Aralık ayı sonundan itibaren yürürlüğe girecek kanun maddelerine açıklık getirdi. Toplantı sonunda Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ile Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Baran, Küçük’e plaket takdim ederek, verdiği bilgiler için teşekkür ettiler.