İmar ve Mülkiyet Sorunu Çözülüyor

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın girişimleri sonuç verdi. Uzun yıllar çözülemeyen imar düzenlemesi ve mülkiyet hakkı sorunları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla ortadan kalkacak.

İmar ve Mülkiyet Sorunu Çözülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın imar düzenlemesi ve mülkiyet haklarına yönelik bölgedeki sorunların çözümü için yaptığı girişimler sonuç verdi. Göreve gelmeden önce “Planlı Silivri” hedefini kamuoyuyla paylaşan Başkan Yılmaz, “2023 Yolunda 23 Dev Proje” temalı vaatlerini bir bir hayata geçirmeye başlıyor. Silivri mahallelerindeki imar sorunları, tarım alanlarını koruma amacı taşıyan Büyük Ova Kanunu’ndan kaynaklı imar eksikleri veya planlı bölgelerin kanun kapsamına dahil edilmesi, imar planları yapılan ancak 18 madde uygulamasına geçilmeyen mahallelerin durumu, Hazine’ye ait taşınmazların hak sahiplerine devri gibi sorunların çözümü için beklenen müjde geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a talep ve çözüm dosyası sunan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mağduriyetlerin giderilmesi yönünden büyük önem taşıyan ilk adımı atmasıyla birlikte Bakan Kurum’dan destek sözü aldı.       

BÜYÜK OVA KANUNU

Gümüşyaka, Değirmenköy, Çanta, Çeltik, Yolçatı, Alipaşa ve Seymen mahallerini kapsayan Büyük Ova Kanunu ile belirlenen ova alanları tarım arazilerini koruma amacı taşıyor. Ancak bu mahallelerde, kanun öncesinde yapılan planlamalar nedeniyle imar hakkı olan vatandaşlar için mağduriyet oluştu. Başkan Yılmaz’ın girişimlerinin ardından ova sınırının yeniden belirlenmesi ile tarımsal faaliyetler için yeni bir plan yapılacak.

HAZİNE’YE AİT MÜLKİYETLERİN HAK SAHİPLERİNE DEVRİ

Silivri’nin Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra mahallerindeki araziler ve evlerinin olduğu arsalar belediye sınırları içerisinde bulunmasına rağmen Hazine mülkiyetinde yer alıyor. Senelerdir çözülemeyen bu sorun da ortadan kalkacak. Araziler satışa çıkacak ve hak sahipleri rayiç bedelin yarısı üzerinden mülkiyeti üzerlerine alabilecek. Üstelik son 5 yılda ödedikleri ecrimisiller de yarı fiyatın içinden düşülecek.

2B ARAZİLERİ İÇİN YENİ FIRSAT 

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin yani 2B arazilerin, orman köylüsüne devriyle ilgili uzun yıllardır yürütülen çalışmalarda 1105 adet taşınmaz satılarak 2504 hak sahibi tapularına kavuştu. Ancak belirtilen sürelerde başvurusunu yapamayan veya ödemelerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar yeni bir fırsat için taleplerini iletti. Başkan Yılmaz sundu, Bakan Murat Kurum “oluru” verdi. Böylece yeni bir fırsat için süre 6 ay uzatılacak.

ÇÖZÜME KAVUŞACAK DİĞER SORUNLAR

-Silivri’nin 18 mahallesinde 5000’lik ve 1000’lik planlar yapılmış olmasına rağmen işleme alınmayan 18 madde uygulamasına başlanacak.

-Tarımsal amaçlı yapılarla ilgili imar, 20 dönüm büyüklüğünde olan arazilere veriliyor. Yeni düzenlemeyle 10 dönüme indirilmesi sağlanacak. 

- Milli Emlak Şefliği Silivri Şubesi açılacak.

- Köyden mahalle statüsüne dönüşen 18 mahallede kamusal amaçla kullanılacak yerler belirlenecek.

-Bulgaristan’dan göç eden ve iskanen yerleştirilen vatandaşların mülkiyet sorunu çözülecek.

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ’MİZE HAYIRLI OLSUN”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, müjdelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Biz seçim döneminde ‘Planlı Silivri’ dedik. Silivri’yi bir bütün halinde ele alarak hizmet edeceğimize söz verdik. Doğru planlanan bir kent yaşayanları mutlu ve huzurlu eder. Bütüncül bir şehir planı oluşturuyoruz. Bu anlayışla hareket ederek Silivri’deki sorunları tespit ettik, vatandaşlarımızın taleplerini dikkate aldık ve gerekli girişimleri başlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile yaptığımız görüşmede ‘Siz yola çıkın biz bu planların tamamında size destek olacağız’ dedi. Sayın bakanımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Belediye olarak hazırlıklara başladık. Bakanlığımızla işbirliği içerisinde en kısa sürede tüm bu sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Silivri’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.